Rampelys: Whitewall + Flechettes

Starter 23.10.2017 21:00
Kategorier: Konserter
Treff: 1107

2 nye band i vår Rampelys-serie. Psykedelisk Rock til Funk, rock med hint av garage og blues står på menyen. Vi gleder oss!

Whitewall er et band fra Hønefoss med 60/70talls inspirerte musikere. Musikken de spiller har røtter i alt fra Psykedelisk Rock til Funk. Gjengen kommer alle fra forskjellige musikalske bakgrunner, men når despiller sammen så skaper de en fin sound som viser litt av hver enkelt av oss. Whitewall prøver å skape noe litt ferskt, noe litt kult, noe som virker kjent, men allikevel overrasker og er kult.

Flechettes spiller rock med hint av garage og blues. Patrick Sagen (gitar/vokal), Thord Samuelsen (Bass) og Erlend Nilsen (Trommer) kommer fra Romerike, og har spilt sammen i en årrekke. De drar inspirasjon fra et bredt spekter av rocken, men band og artister som The Black Keys, Hanni El khatib og Black Pistol Fire er noen avinnflytelsene.
Et stort høydepunkt for Flechettes var Bygderock 2016 i Nittedal, der de fikk for alvor vist frem hva de er gode for, og det med veldig fine tilbakemeldinger fra publikum.
Et utdrag fra avisa Varingen, 3. desember 2016:
“– Et ungt band som var den store, store overraskelsen på Bygderock. Folk satt og måpa. De lager all musikken sjøl. De kommer til å bli et stort band i Norge. Tre karer. De har funnet sin egen stil og spiller med utrolig utstråling.”
- Harald Berge, arrangør Bygderock
Flechettes skal fremover spille inn en EP, og det forberedes spillejobber rundt om i Oslo.

Rampelys er et prosjekt startet av Østkanten Bluesklubb høsten 2007 og har vart kontinuerlig. Dette er en konsertserie der unge og nye artister skal få vise seg fram. Konsertene har vært avviklet på ulike scener i Oslo de siste årene, men fra høsten 2016 er Herr Nilsen fast vertskap for arrangementet.

Det arrangeres en konsert i måneden. Vi vil presentere 2 band hver kveld, hovedsakelig i blues- og rocksegmentet. Det tilbys ikke honorar, men det bør være en fin anledning for å vise seg fram for Oslo-publikummet. Vi vil ha gratis inngang slik at flest mulig kommer og får med seg artistene. Klubben og Herr Nilsen vil drive en aktiv markedsføring av konsertene.

Flere av bandene som har spilt på Rampelys har fått betalte spillejobber hos klubben eller hos andre klubber/spillesteder i etterkant. Eksempler på band som har vært innom er Shuffle Service, Norma Sass, Emmet Brown, Jonny Rock Group og Jens Carelius.