Joakim Tinderholt & His Band

Starter 12.10.2018 22:00
Kategorier: Konserter
Tags: blues
Treff: 2071

Joakim Tinderholt gjør det sylskarpt om dagen. Han ble nominert til Spellemann for albumet "Hold On" og han representerte Norge i European Blues Challenge på Hell i mars. Nå er den Oslobaserte sangeren, gitaristen og låtskriveren og hans band klar for Østkanten Bluesklubb og Herr Nilsen.

Konsertstart kl 22.00. Billetter kr 250,- / medlemmer kr 200,- kjøpes i døra eller på TicketCo.
 
Abumet "Hold On" ble sluppet på CD og digitalt 30. juni 2017 på Big H Records (Norge) og Rhythm Bomb Records (Tyskland/internasjonalt). Albumet har allerede fått strålende kritikker i utlandet og her hjemme og vi har kort og greit hentet litt fra anmeldelsen til Johnny Andreassen i Blues News, så slipper vi å finne opp hjulet på nytt sjøl.
 
Joakim Tinderholt treffer med en bredside av et album som kommer til å holde mange fester i gang langt utover natten. Vi snakker om old school blues med den klassiske røffe snerten. Der kilden er de tidlige innspillingene med for eksempel Junior Wells eller Freddie King, pisket opp med den rock’n roll-twangen som fikk Jerry Lee Lewis til å feie over tangentene. Dette fyrer opp bluesen så det er umulig å stå stille. Det låter så tøft at jeg forstår hvorfor Joakim Tinderholt har fått stadig større jobber på festivalene nedover i Europa den senere tiden. Ja, i Belgia åpnet de for rockebandet The Hellacopters fra Sverige, den fremste eksponenten for scandinavian rock. Lurer på om skinnjakkene passet etter at Tinderholt & co hadde fått publikum i knestående? Det må bli litt som å møte opp på stasjonen og oppleve at festen forlot perrongen med forrige tog.
Hold on har også masse uimotståelig r&b-swing slik Sugar Ray Norcia, Duke Robillard og Kim Wilson tenker at festen av en kveld skal låte.

Den nye skiva er basert på suksessoppskriften fra den første, en god miks av nye egne låter og favoritter fra live-settet. Denne gangen har Joakim ført to låter i pennen på egenhånd og skrevet ytterligere to sammen med gitarist Håkon Høye og bassist William Troiani.