1. maikonsert med Den Norske Opera og Kåre Virud Band

Starter 01.05.2018 15:00
Kategorier: Konserter
Treff: 674

Tradisjonen tro markerer Østkanten Bluesklubb 1. mai hvert år med en gratis ettermiddagskonsert. Arrangementet er en del av vårt engasjement mot rasisme og er tilegnet Benjamin Hermansens minne. Den Norske Opera og som et helt naturlig valg på denne dagen; nestoren i norsk blues,  Kåre Virud Band vil gi oss den rette stemningen.

Gratis inngang!

Vi starter klokka 15.00 med Marianne Oulie Wiik på pianoet, som sammen med en solist fra Den Norske Opera gir ettermiddagen en verdig start. Internasjonalen, Til Ungdommen og et utdrag fra en kjent opera vil garantert bevege oss alle. Operasolisten denne gangen heter Cecilie Cathrine Ødegården og har vært med oss tidligere på dette arrangementet. Dette blir en fryd.

Et helt naturlig valg på en sånn dag er Kåre Virud fra blues oog aarbeiderbyen Notodden. Nestoren i det norske bluesmiljøet synes selv det er litt rart å ha denne posisjonen i norsk blues. Jeg spiller jo ikke akkurat rein blues, sier Kåre selv. Hva spiller vel det for rolle, svarer vi, så lenge konsertene hans er de intenst personlige opplevelsene de er.

Fra Kåre Virud startet sin musikalske karriere i 1966, har han skapt og fremført musikk som duver mellom blues, rock, reggae og vise. Forankringene til Muddy Waters, Bob Dylan og Tom Waits ligger klart i dagen, men rokker ikke ved Viruds originalitet som formidlende kunstner. Han balanserer nobel respektfullhet med bøllete uærbødighet, og kommer ut med et umiskjennelig særpreg av nostalgi, rufs, vemod og sødme.

Virud synger som han spiller gitar, i knappe og raspende strofer. Med en troverdighet få er forunt makter han å gjøre det lokale til det sentrale, nytt til trygt, blått til godt.