Oslo Rory Nights 2019 - fredag

Starter 01.02.2019 20:00
Kategorier: Konserter
Tags: blues, bluesrock
Treff: 2608

Rorynights, vår to dagers årlige hyllest av den irske gitarlegenden Rory Gallagher er blitt en av Østkanten Bluesklubbs lengstlevende tradisjoner. Band og gjester fra hele Europa samles for å hylle en av de fineste gitaristene bluesen og rocken har sett.  I år samarbeider vi med Oslo Bluesklubb som tar ansvar for lørdagen på Sosialen. Vi lover fullt hus og stor stemning.

Billetter kjøpes i døra eller på TicketCo:
2-DAGERS PASS (fredag/lørdag): kr 400 medlemmer NBU/kr 500 ordinær pris
BILLETT KUN FREDAG på Herr Nilsen: kr 250 medlemmer NBU/kr 300 ordinær pris
BILLETT KUN LØRDAG på Sosialen: kr 250 medlemmer NBU/kr 300 ordinær pris

PROGRAM
Fredag 1. februar på Herr Nilsen

kl 20.30 RAM (NOR)
kl 22.00 Ryan Tompion, acoustic (IRE)
kl 22.30 Against The Grain (SCO)

Lørdag 2. februar 2019 på Sosialen
kl 15.30 Laundromat (NL)
kl 19.00 Three Bastards Bluesband (NOR)

ARTISTENE
RAM er et primalt bluesrockband fra kysten av nordvestlandet. Bandet har holdt det gående siden 2003, hele tiden med Arild Oshaug som frontfigur. Allsidigheten er stor, og bandet beveger seg i et variert blueslandskap. Improvisasjon, sjel og groove er stikkord når dette energiske bandet står på scena. RAM er innspirert av hovedsakelig anglikansk bluesrock fra 60/70 tallet, og spesielt Rory Gallagher, men også Dr Feelgood, Robin Trower, Savoy Brown er klare referanser.

RYAN TOMPION spiller akustisk blues og folk. Gitaristen som de fleste kjenner som Paddy, har satt sammen sine mellomnavn til et nytt alter ego. Hans kjærlighet til blues startet da han så Alvin Lee og Ten Years After på en Woodstock-video og begynte en musikalsk reise tilbake i tid for å finne ut hvor bluesen kommer fra. Denne reisen førte ham også til Rory Gallagher, som introduserte ham for Leadbelly, Blind Boy Fuller og mange flere. Det akustiske materialet til Rory Gallagher utgjør en stor del av Ryan Tompion's repertoar.

I tillegg har vi gamle kjenninger som skotske AGAINST THE GRAIN. De spiller her for 5. gang, og det er ingen tilfeldighet, de ruver i Rory-landskapet. Ledet av Doug Carroll som også har vært her som soloartist, og med Fraser Graham & Andy McMillan kan vi love skikkelig Rorystemning. Bandet spiller på det som er av Roryfestivaler og de vil sikre en perfekt avrunding av fredagskvelden.

LAUNDROMAT (NL)
Laundromat, det nederlandske Rory Gallagher tribute-bandet, har de siste tolv årene reist rundt og holdt musikken og minnene til den store irske bluesmannen i live.

De har ofte hatt opptreden under Ballyshannon International Tribute Festival, The British Rory Gallagher Tribute og The Annual Dutch tribute i Wijk aan Zee. I tillegg har de hatt gleden av å opptre med tidligere Rory Gallagher bandmedlem; Ted McKenna ble med på trommer i 2007 og Mark Feltham på munnspill i 2012. Omfattende turer i Irland og i hjemlandet Nederland har bidratt til å bygge opp en stor flokk lojale tilhengere som setter pris på deres svært omfattende spilleliste og sensitive and sensitive følelse for det beste av Rory’s musikk. Laundromat dekker hele spekteret fra hardtslående blues, til eksplosiv rock og videre til følelsestunge ballader og akustiske nummer. Som en godbit for de virkelige kjennerne av Tory's musikk så dekker de også områder som sjelden blir gjort av andre tribute band. Her kan nevnes "Slumming Angel" fra hans siste album, Fresh Evidence, eller den milde og hjerteskjærendeor "Easy come and easy go" fra Jinx, Edged in blue, I’m not awake yet og mange, mange flere. This is a Rory Gallagher Tribute band with a real difference – don’t miss them!

Danny Vlaspoel - gitar
Joeke Wouda - bass
Joey Spijker - trommer
Fred Koridon - vokal

THREE BASTARDS BLUESBAND
Dette er et høyoktant bluesrock-band fra Oslo. De tre medlemmene har bred erfaring fra punk-, rock-, blues- og rockabilly-scenen i Norge i band som "Murder In Vegas", "Babylon Bastards", "De Skadeskutte" og "Plasters" som gir bandet en bred musikalsk innflytelse. Men en ting de alle har til felles er å spille kompromissløs, kjapp, energisk, rett i fleisen bluesrock. Bandet er tydelig inspirert av ZZ Top, AC/DC, Rory Gallagher og George Thorogood. De kjører på med både cover og egne låter.

Three Bastards Bluesband er de ultimate "road dogs", ingen steder er for små eller for store til å bli satt på det ultimate Bluestoget. Blues til folket! Three Bastards BluesBand gir alltid 100% uansett.

Stian Høgestøl – gitar og vokal
Jarl Von Anshus – bass og vokal
Espen Østhaug –trommer