Maldito og vinnere av årets NBU- cup : Soft City.

Starter 22.10.2021 20:30
Kategorier: Konserter
Tags: bluesrock
Treff: 749

Kveldens konserter er med bluesrockbandet Maldito fra Trondheim og  vinnere av årets NBU-cup : Soft City.

Konsertstart : 20.30. Billetter inkl. avg. kr. 300,- / medlemmer NBU kr. 250,- på TicketCo

NB! Vinnere av årets NBU-cup!

Oslo-baserte Soft City startet med en felles fascinasjon for musikk i blues- og soulsjangeren. De har latt seg inspirere av artister som Knut Reiersrud og The Meters, og musikken deres er influert av soul, afrobeats og rock. Med bakgrunn fra konservatoriene i Kristiansand og Stavanger, samt Norges musikkhøgskole er en livekonsert spekket med hardtslående riff, suggerende rytmer, sjelfulle melodilinjer og virtuose soloer!

Thea Sørli Paulsrud - vokal
Ask Vatn Strøm - gitar
Håvard Ersland - keys
Kim André Tønnesen - bass
Bård Jønland Berg - trommer

Konsertstart : 21.30.

Maldito er et norsk bluesrockband fra Trøndelag. Bandet ble dannet i England våren 2015 av Vegard Trenmo Ring og Bendik Brevik, ved Paul McCartneys Liverpool Institute for Performing Arts. Bandet ble stiftet med inspirasjon fra den skittene bluesen fra 1940–50-tallet i tillegg til en mer moderne bluessound fra artister som Rivals Sons og Black Keys.

Maldito, fikk på mange måter sitt gjennombrudd innen det norske blues- og rock-miljøet i 2019. Det ble et hektisk år med slipp av debut-EP og heftig turnévirksomhet rundt om i Norge, helt fra Mandal til Vardø, samt turnéer i Tyskland, England og USA, deriblant deltagelse i International Blues Challenge 2020 i Memphis, Tennessee.

Det sårt etterlengtede debutalbumet ble sluppet våren 2021. Den første singelen fra albumet, «Walk Away», ble sluppet 5. september i forbindelse med festivalen Blues in Hell, hvor bandet avsluttet hele festivalen med en bejublet og heseblesende opptreden. En låt de skrev da kvartetten bodde og studerte i Liverpool, ved Liverpool Institute for Performing Arts, også kjent som Paul McCartney-skolen. Bandet følger opp utgivelsen med deres nye storsatsing, «Dig the Rhythm of your Heartbeat», en låt som forventes å skape oppmerksomhet rundt albumet utover bluesmiljøets grenser.

Bandets kraftfulle konserter har blitt lagt merke til hvor enn de har ferdes, og de satte også sine spor etter seg i bluesens vugge, i de amerikanske sørstatene. De har alle fire ulike musikalske innflytelser som de smelter sammen i detaljrike låter, og blander flere sjangre inn i bluesrocken. Dette uttrykket, med energiske konserter og velskrevne arrangementer, appellerer til både den eldre og yngre generasjonen.

«Fire gutter som sparker ræv, men samtidig er usedvanlig tighte i et bluesbasert rockeformat. Med energien til Jack White (White Stripes) og øset til Rival Sons er dette utvilsomt et band å se opp for fremtiden i Norge» … «Vi ser veldig frem til fortsettelsen og et helt album med den samme fandenivoldske innstillingen»

Johnny Andreassen, Blues News 2019.

Vegard Ring: Vokal

Bendik Brevik: Gitar

Jon Alstad: Bass

Gard Rognskog: Trommer