Gráinne Duffy.

Starter 11.03.2022 21:00
Kategorier: Konserter
Tags: blues
Treff: 663

Fredagens konsert er med Gráinne Duffy. Den Irske sanger og gitarist Gráinne Duffy er et unikt talent med en rå og kraftig stemme, som på en gang kan virke både kantet og elegant. Gráinne som er vokst opp i Castleblayney i County Monaghan, Irland, ble i tidlig alder inspirert av Rolling Stones, Fleetwood Mac og Pretenders fra hennes eldre søstres platesamling. Ingen restriksjoner.

Konsertstart kl. 21.00. Billetter inkl. avgifter kr. 350,- / medlemmer NBU kr. 300,- på TicketCo.

Gráinne Duffy startet sitt musikkliv i et band sammen med sine to søstre. Men snart tok hun gitaren i egne hender og begynte å lytte til gitarbasert musikk og et slik band var Fleetwood Mac. Peter Greens gitarspill på̊ «Need your love so Bad» var vendepunktet for mig. Jeg ble forelsket i bluesmusikken og brukte mere og mere tid på å lytte og lære sangene fra de store bluesgitaristene inklusiv de tre Kings’; BB, Albert og Freddie”. Deretter begynte Gráinne å skrive og komponere sine egne sanger. I sin korte karriere har hun spilt på et utall av store scener. Hennes vidunderlige blanding av blues, rock og soul, kan trollbinde ethvert publikum, som vil be om mer og mer før hun avslutter sine konserter. Stemmen er like sår, som den er følsom og akkompagnementet på gitaren er rent, melodisk og med flotte fraseringer.

Gráinne Duffy er blitt sammenlignet med Bonnie Rait og har turnert vidt og bredt, som på framtredende festivaler som Glastonbury, Blues du Passion og Tremblant International Festival. Gráinne Duffy har turnert rundt i det meste av Europa, og har som det eneste irske band spilt på Dark Season Festival på Svalbard. Hun ble også bedt om å åpne sammen med Paul Brady i nyrenoverte Ulster Hall i Belfast og i 2016 bedt om å åpne for Jools Holland på hans tour, hvor hun og hennes band var på scenen i tre begeistrede netter. Disse spesielle forestillingene har gitt ekstra næring til påstanden om, at hun er et spesielt talent på vei opp.

Album nytt: Jan 2021 “Voodoo Blues”

Check:   http://www.grainneduffy.com/