Damer i Blues med band.

Starter 04.03.2022 21:00
Kategorier: Konserter
Tags: blues
Treff: 622

Fredag 4. mars  feirer Østkanten Bluesklubb kvinnedagen med Damer i Blues med band. «Damer i Blues» har spilt sammen i 19 år og det er ingen tvil om at duoen gjennom årenes løp har bygd seg opp til å bli et av Norges mest populære musikkprosjekter. På konserten har Rita og Margit med seg sine anerkjente musikere, Morten Omlid på gitar og Eskil Aasland på trommer. Ingen restriksjoner.

Konsertstart kl. 21.00. Billetter inkl. avg. kr. 300,- / medlemmer NBU kr. 250,-  på TicketCo.

Rita og Margit har i en årrekke markert kvinnedagen og hyllet de viktige kvinnene i bluesens historie.

De kvinnelige forkjemperne må ikke glemmes - historiene og stemmene deres er for sterke til det!

Foregangskvinnene var selvstendige og banebrytende kvinner, de endret musikkverdenen og er en viktig del av musikkhistorien.

De formidlet sterke budskap gjennom sin musikk og mange av tekstene de skrev satte fokus på både urett, fattigdom, rasediskriminering og kvinnekamp.

Damer i Blues er svært opptatt av å formidle det sterke budskapet om bluesdamene som i sin tid både skrev, spilte og sang låter, men som måtte kjempe mange harde kamper.

Rita er for tiden i gang med innspilling av nytt solo-album.

Engedalen slapp singelen «Colors In Rain» under Notodden Bluesfestival i 2021.

Colors in Rain er sterk blues/americana-låt, og teksten setter fokus på viktige verdier i samfunnet .

Den utrykker at vi må ha mer toleranse og forståelse for hverandres kulturer,  den roper etter håp og rettferdighet, og den hedrer også noen av de afroamerikanske blueskvinnene som kjempet for friheten.

Damer i Blues har i løpet av sine år på veien besøkt små og store scener i både inn og utland.Duoen har uten tvil fått en sterk posisjon i bluesmiljøet og i tillegg til en rekke konserter her hjemme, har de besøkt festivaler i både Sverige, Finland, Sveits, Italia, Tyskland og USA.I sine konserter fremfører de et knippe av sine egne låter, samt ukjente og kjente låter fra noen av damene som har markert seg sterkt innenfor blues, folk, soul, gospel og hillcountryblues. Janis Joplin, Jessie Mae Hemphill, Memphis Minnie, Bessie Smith, Sister Rosetta Tharpe, Ma Rainey, Big Mama Thornton, Elizabeth Cotten og ikke minst Kristin Berglund, er noen av damene som får sin velfortjente hyllest i løpet av en konsert.Med stolthet kan vi også fortelle at Rita Engedalen har mottatt mange «høyt hengende» priser for sitt musikalske arbeid og sine musikalske prestasjoner gjennom årene! Under Notodden Bluesfestival i 2016, fikk hun en velfortjent en stjerne lagt ned på Notodden’s egen «Blues Walk Of Fame».• Spellemannspris i klassen for BLUES i 2006, for sitt album «Heaven ain’t ready for me yet»• Bluesprisen på Notodden Bluesfestival (2010)• Rolf Gammleng prisen (2010)• Kongsberg By sin Fortjenestemedalje (2011)• Buskeruds Fylkeskunstnerpris (2012)• Vinner av European Blues Challenge (2012)• Innlemmet i Notodden’s «Blues Walk Of Fame» (2016)

 Morten Omlid: Gitarist med Damer i Blues - Rita Engedalen m/ band og Spoonful Of Blues.

Han har spilt for bl.a.  Lazy Lester, Super Chikan Johnson og Eric Anderson og utallige flere bluesartister, og blir regnet som en av Norges beste tolkere av Mississippi-gitarsound.  Omlid har lang fartstid i norsk bluesmiljø, jobbet som produsent og arrangør på flere plateutgivelser i Juke Joint Studio.

Han ble i 2007 hedret med Notodden Bluesfestivals bluespris for sitt mangeårige arbeid for norsk blues.

Eskil Aasland: Trommeslager med Damer i Blues - Rita Engedalen m/ band og Spoonful Of Blues.

Han har spilt med bl.a. Notodden Blues Band, Eric Anderson, Ian Seagal, Grayson Capps, Louisiana Red, Super Chikan og Lazy Lester.