1.Mai konsert med Bjølsen Valsemølle og opera.

Starter 01.05.2022 15:00
Kategorier: Konserter
Treff: 672

Tradisjonen tro markerer Østkanten Bluesklubb 1. mai hvert år med en ettermiddagskonsert. Arrangementet er en del av vårt engasjement mot rasisme og er tilegnet Benjamin Hermansens minne. Opera og Bjølsen Valsemølle vil gi oss den rette stemningen.

Vi starter klokka 15.00 med en solist på pianoet, som sammen med en solist fra operaen gir ettermiddagen en verdig start. Internasjonalen, Til Ungdommen og et utdrag fra en kjent opera vil garantert bevege oss alle. 

Dette er en gratis konsert, men du kan støtte klubben økonomisk med Vipps. Østkanten Bluesklubb : # 75 488

Oslobandetl Bjølsen Valsemølle ble startet i bydelen Bjølsen i Oslo i 1975. Trond Ingebretsen har siden starten vært låtskriver, sanger, gitarist og frontfigur i bandet. Høsten 1982 debuterte bandet med ”Fem på midnatt”, produsert av Åge Aleksandersen. Plata fikk kjempekritikker og låta ”Soria Moria” ble en slager. ”Vålerenga kjerke ” fra samme plate ble etter hvert VIF- klanenes kjenningsmelodi og er i dag nærmest udødelig.Tolv minutter før kampstart på alle hjemmekamper reiser tusenvis av VIF-supportere seg og synger sangen.

Trond og Bjølsen har etter hvert opparbeidet seg rimelig lang fartstid i musikkbransjen, og har gjennom hele sin historie befestet sitt rennome som et glimrende liveband.

Bjølsen Valsemølles niende album «Tider skal komme» ble utgitt høsten 2015 til overveldende og strålende tilbakemeldinger. Aftenposten mente at Bjølsen fortsatt står fjellstøtt på egne premisser. VG påstod at ingen synger punk som Bjølsen Valsemølle, og Trønder-avisa var glade for at det kom et musikalsk lyspunkt inn i en ellers kommersiell og markedstilpasset hverdag. Ikke minst fikk Bjølsen innpass på flere ulike «beste album i 2015-lister» på tampen av året.

«Tider skal komme» er et varmt og sterkt album fra et band som har en historie som går mer enn førti år tilbake i tid. Og som Aftenpostens anmelder Svein Andersen så fint og riktig påpeker; «Solidaritetstanken sitter i ryggmargen. Det gjør også optimismen og fremtidshåpet. Stayerevnen til låtskriver og frontmann Trond Ingebretsen og Bjølsen Valsemølle er både imponerende og interessant. Ikke nok med at de har holdt det gående i over 40 år, men de klarer fortsatt å ta pulsen på samtiden, hedre historien og fargelegge sitt uttrykk med kledelig avvæpnende nostalgi. 31.05.2019 kom deres tiende album ,, Sanger om kjærlighet ,, Nytt album kommer 2022. 

 Albumet " Fem på midnatt " har i år 40- års jubileum og blir utgitt på nytt på CD og i tillegg kommer det en bok om plata, skrevet av Arild Rønsen.