Klubbdagen for Øyafestivalen.

Tradisjonen tro er Østkanten Bluesklubb vertskap for klubbdagen for Øyafestivalen på Herr Nilsen. En spennende lineup er satt sammen til det som kommer til å bli en fet augustkveld.
Program:
1900: OTTO JR.
2000: MARIA ORIETA BAND
2100: JØRUND VÅLANDSMYR & MENIGHETEN
2200: SYNNE MARIA HAUGEN & JENSEN BIG BAD BLUES BAND
2300: SOFT CITY
Billetter: Kr 150,- kjøpes i døra. Gratis for de med Øya festival-ukespass!
KL 1900: Otto jr:
Otto Junior er vel kjent av de fleste blues tilhengere som et supertalent på gitar. Han har spilt i 3,5 år, synger litt og skriver egne låter. Otto Jr. sier selv at han har vært heldig og har fått spille med på så mange flotte og kule konserter, dyktig er vel et annet ord. Lista over de han har spilt med er lang, blant annet Knut Reiersrud, Vidar Busk, Mike Zito, Marius Lien og mange, mange flere. Otto Jr. er også en del av Gibson Generation Group ( G3 ) som består av 19 ungdommer fra hele verden. I januar var de samlet på NAMM 2020 der han fikk varme opp for Slash, Don Felder og Billy Gibbons
KL 2000: Maria Orieta Band:
Maria Orieta Band spiller folkrock. I bandet spiller Misett Johansen trommer og Taran Greni bass. Maria Orietaer låtskriver og musiker, og har gitt ut fire soloalbum
KL 2100: Jørund Vålandsmyr & Menigheten
Spellemannsvinnerene startet som et americana band, gikk ned i kjelleren på 2. albumet og kom opp med et mørkt rock/pop album.
Det er derfor en ny revitalisert Menighet, som har brukt de siste par årene til å bli født på ny du får høre denne kvelden. Med et (litt) sunnere syn på livet og et par nye synther kan du bli kjent med neste kapittel til Jørund Vålandsmyr & Menigheten.
Sagt om Jørund Vålandsmyr & Menigheten:
En av årets beste plater (hvite dager, mørke kvelder):
Klassekampen
popklikk.no
Erik Valebrokk
«a strong sophomore album that truly illustrate their many diverse strengths» 8/10
- Take effect reviews
«Det skal en rutinert bøyd nakke til for å formidle dette uten å falle over i parodien»
- Klassekampen om «Til dere som er lykkelige»
KL 2200: Synne Maria Haugen & Jensen Big Bad Blues Band
Synne Marie Haugen, 21 år gammel fra Midt-Telemark, har fra ung alder drevet aktivt med musikk. Blues har alltid vært hjertet nært. Siden hun var 12 år har hun årlig deltatt på Little Stevens Blues School i Notodden, og med det opptrådd gjentatte ganger på Bluesfestivalen. I 2018 var hun så heldig å fikk spille en låt med selveste Little Steven, da han valgte å bli med opp på scena! Synne Marie har også jevnlig spilt rundt omkring med Trond Ytterbø. I 2020 mottok hun Willy Strandlis minnestipend, og i 2021 spilte hun og sitt daværende band inn «Hurt less», en av hennes egenskrevne låter, i Juke Joint Studio stasjonert i bluesbyen. Den ligger i dag ute på de fleste streamingplattformer! Stemmen hennes er sterk men bærer sårbarhet, og de dype blå tonene i samspill med god formidling treffer på et helt nytt punkt.
I 2021 fikk Synne Marie forespørsel om å bli med i Jensens Big Bad Blues Band, noe hun takket ja til. Bandet består av Jens Sverre «Jensen» Nystein (vokal), Kenneth Sommerseth (sologitar/rytmegitar), Hans Petter «HP» Hansen (sologitar/rytmegitar), Svein Skjerstad (bass) og Simen Hyllene (trommer). God stemning, gyngende hode og trampende rockefot garanteres! Bandet spiller tradisjonelle blueslåter så godt som det kan gjøres!
KL 2300: SOFT CITY:
Oslo baserte SOFT CITY startet med en felles fasinasjon for musikk i blues- og soulsjangeren. De har latt seg inspirere av artister som Knut Reiersrud og The Meters og musikken deres er influert av soul, afrobeats og rock.
Med musikere fra band som Kanaan, Dark Roast og Klossmajor er en livekonsert spekket med hardtslående riff, suggerende rytmer, sjelfulle melodilinjer og virtuose soloer.
I august 2021 ble SOFT CITY kåret til vinner av Norsk Bluesunions Union Bluescup og turnerer i hele 2022 hos bluesklubber og på festivaler i hele Norge. Bandet utgir også sin debutplate i 2022.
SOFT CITY består av Thea Paulsrud, vokal, Ask Vatn Strøm, gitar, Håvard Ersland, orgel, Kim Andre Tønnesen, bass og Bård Berg, trommer.
Programmet til klubbdagen finner dere her: https://www.oyafestivalen.no/.../programmet-til.../