Built For Speed

17.02.2023 21:00 Built For Speed Herr Nilsen

Built For Speed er i sitt 25. år og trakterer stadig sin rockabilly på svære, feite halv-akustiske Gretsch-gitarer med kanon ekko gjennom en gammel rørforsterker. Ikke minst rytmebelagt av en eksplosiv, galopperende kontrabass, og understreket av en groovy trommis som er omtrent overalt samtidig.

Built For Speed
Built For Speed

Konsertstart kl. 21.00.

Billetter kjøpes her: https://ostkanten.ticketco.events/no/nb/e/build_for_speed

Fars-gitarist og vokalist Anders Westhagen har nå spilt med sin trommis-sønn Andreas siden han var 4 år, og de startet bandet da han var 9. Nå er Andreas 34 og en av landets desidert beste trommiser, uansett sjanger.

Sammen med landets største kontrabassist Ole Evensen har trioen rocket i inn- og utland og gitt ut skivene “Nasty” (2000), “Gretscoholic …and Other Love Songs” (2004) og ”Even Roadies Get Their Share” (2009) på det norske Rockabilly-plateselskapet Flipside Records, samt CD-EP’en ”Born To Rock” (utgitt på 20-årsjubileet i 2017) på bassist Evensens eget BFS Records.

Med Anders Westhagens 80-talls-dager i legendariske Teencats i minne blir han ofte omtalt som en norsk utgave av Stray Cats-sjefen Brian Setzer.

 

Bakgrunn Anders Westhagen:

TEENCATS ble på 80/90-tallet Norges ambassadører for Rockabilly-scenen i inn- og utland. I Norge fattet Sonet interesse og ga ut 4 album med dem, som igjen ga bandet noen større hits. De ga seg etter hvert som 90-tallet ble eldre, men gitaristen Anders Westhagen ga seg aldri og kjørte opp med rocka blues i band som Powerful Stuff og Greasy Gravy. Etter noen år som vokalist og gitarist i ”Teencats-avleggeren” Trouble Boys, er nå Built For Speed hans Rockabilly-tripp ved siden av the Hard Rollin’ Daddies, som ble startet mens junior’n studerte utenlands.

 

Bakgrunn Ole Evensen:

I kjølvannet av Teencats dukket det også opp flere andre Rockabilly-band i Norge! To av dem var the Daltons og Rockin’ Rhythm Bandits, med base rundt Rockabilly-klubben Razorbacks på Cave’n i Oslo. Bassisten var Ole Evensen (bassist eller trommis i RRB, avhengig av hvilke medlemmer som var ledige), og i Built For Speed er Oles bass et så viktig element at han ble headhuntet av bluesgitarvirtuos Vidar Busk til hans bluesabilly-trio Bubble of Trouble. Ole er også med i the Hard Rollin’ Daddies, men der som trommis.

 

 Bakgrunn Andreas Reiten Westhagen:

Har vært aktiv i Elverums punk- og rockemiljø siden tidlig i tenårene, en tid var han med i hele 7 band samtidig! Tilbake i Norge etter å ha studert ved ”McCartney-skolen” LIPA i Liverpool har han hatt mange jern i ilden, bl.a. Twin Pines Mall og Carnival Kids. Sistnevnte slapp sitt debutalbum (innspilt i Blasting Room i Colorado, USA, med selveste Bill Stevenson bak miksepulten) for Warner Music tidlig i 2015. I tillegg er Andreas session-trommis, og stadig mer opptatt som studiotekniker og produsent for andre artister.