Tommy Kristiansen & Dalegaarden Blues Company

27.01.2023 00:00 Tommy Kristiansen & Dalegaarden Blues Company Herr Nilsen

Årets første konsert for Østkanten Bluesklubb er med Tommy Kristiansen & Dalegaarden Blues Company. Hvis man på noen måte i norsk sammenheng kan kalle noe en super powertrio, må det vere disse tre i Dalegaarden Blues Company. 
Konsertstart kl. 21.00. Billetter inkl. avgift kr. 300,- / medlemmer NBU kr. 250,- / studenter kr. 150,- på TicketCo.

Tommy Kristiansen & Dalegaarden Blues Company
Tommy Kristiansen & Dalegaarden Blues Company

Tommy Kristiansen & Dalegaarden Blues Company. Trioen består av Tommy Kristiansen (gitar/vokal), Lars Christian Folkvord (bass) og Bjørn Sæther (trommer) Disse tre musikerne er noen av de mest benyttede session musikere med bunkevis av erfaring. Utover å være Kurt Nilsens `våpendragere` i en årrekke, har de hver for seg, og sammen turnert både i Norge og rundt om i verden med andre store artister- I tillegg har de vært husband på flere store produksjoner på TV. Merittlisten for denne trioen er lang, men her er et utplukk av hva de har gjort, og med hvem de har jobbet med. 

Tommy Kristiansen startet som 14 åring bluesbandet Tommy & The Runaway Boys, men ble etter hvert Kurt Nilsen sin faste gitarist. I tillegg har Tommy turnert med bl.a; Madcon, Maria Mena, Magnet, Beady Belle, D`Sound, Alan Walker, Fay Wildhagen, Knut Marius etc. 

Lars Christian Folkvord er også kjent som `Tittan` fra Gatas Parlament og med Kurt Nilsen. `Tittan` har turnert bl.a med Vidar Busk, Thom Hell, Tommy Tee etc. 

Bjørn Sæther er en av norges råeste trommeslager. Utover å holde takten for Kurt Nilsen har også Bjørn turnert med bl.a Maria Mena, Bendik Brenne, Beady Belle, Trang Fødsel etc. 

Når Tommy har slått seg sammen med Dalegaarden Blues Company er det igjen blues som står i fokus. Det betyr gamle låtskatter fra artister som BB King, JJ Cale, samt sjulte perler fra Jimi Hendrix`s Band Of Gypsys perioden. I tillegg til bluesklassikere henter powertrion også inspirasjon fra mer moderne bluesartister som Gary Clark. `DBC` kan garantere festkveld i powertrioens tegn, og du kommer garantert ti å kose deg med disse gutta på scenen.