Damer i Blues med band

01.03.2024 21:00 Damer i Blues med band Herr Nilsen

Damer i Blues, som består av Rita Engedalen og Margit Bakken, har i en årrekke markert kvinnedagen og hyllet de viktige kvinnene i bluesens historie. I tradisjonen tro har de besøkt Østkanten Bluesklubb mange ganger og nå kommer de på Herr Nilsen fredag 1. mars med sitt nye album. 

De har denne kvelden med seg Knut Hem på trommer, Bård Gunnar Moe på bass og Espen Liland på gitar. 

Damer i Blues med band
Damer i Blues
Konsertstart klokka 21:00
Medlem NBU kr. 300 / ordinær kr. 350   Student kr. 150
Billetter kjøpes på TicketCo eller i døra.
 
Damer i Blues har spilt sammen i over 20 år og lanserte sitt nye og etterlengtet album  «My Precious Blues» på Notodden Bluesfestival i 2023. Albumet hedrer noen av de viktige kvinnene i blues, rock, gospel og soul, mens 6 av 11 låter på «My Precious Blues» er nytt materiale skrevet av Rita Engedalen.

 «My Precious Blues» ble valgt ut til «Månedens album» på Digital Blues i oktober 2023 og flere av deres nye låter har blitt spilt 16 ganger i uken på radiostasjoner i Storbritannia, Frankrike, New Zealand og USA.

Musikere og gjesteartister på albumet:
Morten Omlid (akustisk og elektrisk gitar) Knut Hem (trommer og perkusjon), Bård Gunnar Moe (bass), Amund Maarud (gitar, bass, orgel og banjo) Henrik Maarud (trommer og perkusjon) Ester Mae Wilbourn (vokal og kor), Thea Sørlie Paulsrud (kor) Jostein Forsberg (munnspill) Runar Boyesen (piano) Espen Liland (Weissenborn) Helene Waage (cello).
 
Morten Omlid døde november 2023. Han var Damer i Blues sin faste gitarist og makker gjennom 20 år og spilte fast med Rita Engedalen på alle hennes plateutgivelser og livekonserter. Han spilte også fast sammen med sitt band Spoonful Of Blues.
 
Rita Engedalen lanserte  i 2022 sitt syvende soloalbum «Sun Will Come»  Albumet ble nominert til Spellemannprisen i klassen Blues og mottok  strålende kritikker i utlandet.  
«Sun Will Come» fikk spilletid på hele 60 radiostasjoner i Storbritannia, Frankrike, New Zealand og USA og vakte stor begeistring hos IBBA.

IBBA: The Independent Blues Broadcasters Association er et samarbeidsorgan for britiske radiostasjoner som har programmer fylt med blues og beslektet musikk  som presenteres i rekke land. Albumet ble valgt ut som månedens album i IBBA i nov. 2022 og det var første gang en norsk utgivelse ble valgt ut. Dette ble et godt fundament for Damer i Blues sin utgivelse.
 
Gjennom 20 år har det blitt mange konserter og samarbeidsprosjekter med både norske og utenlandske kvinnelige musikere. Damer i Blues har uten tvil fått en sterk posisjon i bluesmiljøet, og i tillegg til en rekke konserter her hjemme i Norge har de besøkt festivaler i både Sverige, Finland, Sveits, Italia, Tyskland og USA. 
 
Sommeren 2015 ble Margit Bakken med Rita Engedalen til Clarksdale Mississippi på den legendariske festivalen “Sunflower River Blues & Gospel Festival».
Duoen holdt to konserter og spilte sammen med Kenny Brown. Engedalen var «headliner» på festivalen og delte scenen med Stax Records legenden William Bell.

Det er over 12 år siden Damer i Blues kom ut med sitt første album «Broken Soul Blues», et album som ble lagt godt merke til og som fikk stor oppmerksomhet!

 
Mange av kvinnene i bluesen var selvstendige og banebrytende.
De formidlet sterke budskap gjennom sin musikk og mange av tekstene de skrev satte søkelys på både urett, fattigdom, rasediskriminering og kvinnekamp.
Damer i Blues er svært opptatt av å formidle det sterke budskapet om bluesdamene som i sin tid både skrev, spilte og sang låter som har fått stor betydning.
Mamie Smith, Ma Rainey og Bessie Smith var noen av de første som banet vei og åpnet dørene for andre afroamerikanske kvinnelige artister.
 
Margit og Rita møttes gjennom Kristin Berglund på Østkanten Bluesklubb sin 8. mars forestilling «Bluesens Tøffe Damer» i 2003 og siden den gang har de holdt sammen.
 
Med stolthet kan vi også fortelle at Rita Engedalen har mottatt mange «høythengende» priser for sitt musikalske arbeid og sine musikalske prestasjoner gjennom årene!

•    Spellemannspris i klassen for BLUES i 2006, for sitt album «Heaven ain’t  ready for me yet»
•    Bluesprisen på Notodden Bluesfestival (2010)
•    Rolf Gammleng prisen (2010)
•    Kongsberg By sin Fortjenestemedalje (2011)
•    Buskeruds Fylkeskunstnerpris (2012)
•    Vinner av European Blues Challenge (2012)
•    Innlemmet i Notodden’s «Blues Walk Of Fame» (2016)
 
Hør på bandet og albumet på Spotify