Daniel Eriksen Trio

22.11.2024 21:00 Daniel Eriksen Trio Herr Nilsen

Fredag 22. november gjester en av landets mest anerkjente bluesartister Østkanten bluesklubb. Musikken hans, en blanding av hypnotisk Mississippi deltablues og dampende New Orleans rytmer, har gitt Eriksen fans over hele verden.

Daniel Eriksen Trio

Billetter på TicketCo eller i døra

Konsertstart klokka 21:00

Daniel Eriksen er en av landets mest anerkjente og aktive bluesartister, og har fått en lang merittliste. Gjennom stor dedikasjon, og snart 30 års nådeløs turnéring over store deler av verden, har Eriksen bygget seg et rykte som en nyskapende og innovativ gitarist. Hans særegne sound, basert på klassisk Mississippi deltablues og New Orleans Rock'n Roll, har tatt Eriksen fra Mississippi til Moskva, og har resultert i bl.a. ni kritikerroste album hvorav to har fått Spellemannsprisen. Han har også mottatt NBF Bluesprisen på Notodden, og tok i 2018 2.plass i International Blues Challenge i Memphis, USA.

Gjennom å studere gamle mestere som Blind Willie Johnson, Bukka White og Fred McDowell, samt “sitte ved føttene” til dagens levende helter som John Mooney, Roy Rogers, Bob Brozman og Sonny Landreth, har Daniel Eriksen utviklet en særegen gitarstil basert på åpne tuninger og bottleneck. Eriksens konserter er alltid spennende, dynamiske og stemningsfulle. Denne konserten har han med seg virtuose Stig Sjøstrøm på perkusjon og trommer, og den svært ettertraktede Richard Gjems på munnspill.

Hør på artisten på Spotify og velkommen til konsert!