Sweetheart med oppvarming Johnny Hide

03.05.2024 21:00 Sweetheart med oppvarming Johnny Hide Herr Nilsen

Den lavmælte americanaduoen Sweetheart vant Spellemann for både sitt debutalbum (2020), og vant også årets pris i kategorien country,  og har spilt en rekke konserter omtalt som euforiske konsertopplevelser over hele Norge. Høsten 2023 utga de sitt andre album, «I Will Love You When The Morning Comes», til strålende kritikker og 3. mai er vi så heldige å få besøk av dette nydelige bandet. 

På scenen denne kvelden utvider de med Helga Hommedal Blikås på cello, som også var med på singelen The Dark, og Stian Jørgen Sveen (fra blant annet Lucky Lips) på Pedal Steel så gled dere til en ekstra stemningsfull og nydelig konsert!

I tillegg får vi en flott oppvarming med  soloprosjektet til Johnny Hide fra Number Seven Deli.

 

Sweetheart med oppvarming Johnny Hide
Sweetheart

Billetter kjøpes på TicketCo eller i døra
Billpris medlem NBU kr. 200 / ordinær  kr. 250 / Student kr. 150

Konsertstart klokka 21.00

Den melankolske americanaduoen Sweetheart består av låtskriver John-Arne Ø. Gundersen (gitar og vokal) og Anne Mette Hårdnes (piano og vokal), og liker å kalle seg verdens tristeste rockeband. I 2020 meldte Sweetheart seg for alvor på den voksende americanabølgen – også omtalt som nordicana – med utgivelsen av debutalbumet «Sweetheart», som ble kritikerrost for sin lavmælte melankoli og omtalt som et av årets vakreste album. I 2021 ble de belønnet med Spellemannpris for sitt debutalbum i sterk konkurranse med Malin Pettersen, Darling West og Johan Berggren.

I september 2023 utga Sweetheart sitt andre album, «I Will Love You When The Morning Comes», innspilt i Athletic Sound, med legenden Kai Andersen som produsent. Albumet har mottatt strålende kritikker og har blitt omtalt som «et av de vakreste stykker musikk som er laget på denne siden av tusenårskiftet» (Gubberock) og «usigelig vakkert» (Øyvind Rønning), mens Sweetheart er blitt kalt «Norges dyktigste ballademakere» (Feedback/iTromsø).

«I Will Love You When The Morning Comes» er minimalistisk og melankolsk americana, det er lavmælt og nostalgisk, det er akustisk og følelsesladet country som ikke helt er country. På albumet spiller jazzlegenden Nils Petter Molvær trompet, og Fats Kaplin, som tidligere har samarbeidet med Beck, Jack White og John Prine, har spilt pedal steel, dobro, banjo og fele. Multiinstrumentalisten Freddy Holm, som har deltatt på over 300 utgivelser, og samarbeidet med blant andre Madrugada, Ane Brun og Taylor Swift, har arrangert og spilt strykere. Singlene fra albumet er spilt på riksdekkende radio, som Musikksjefen, og blitt plukket ut av redaktørene i Tidal og Spotify til toneangivende spillelister som «New Norwegicana», «Nordic Folk» og «New Music Friday».

Live er Sweetheart kjent for å trollbinde publikum med sin engasjerende, følelsesladede og stillfarne fremførelse. Harmoniene og de minimalistiske arrangementene etterlater ofte publikum i undrende stillhet. Siden debutalbumet kom i 2020 har Sweetheart spilte en rekke konserter over hele Norge, flere av dem utsolgte.

Feedback belønnet Sweethearts konsert på Driv i Tromsø med terningkast 6: «I Sweethearts tilfelle endte dette ekstra steget opp på et nivå der euforiske konsertopplevelser skapes. (...) Disse tandre låtene fremkaller den merkelige følelsen der man får lyst til å grine og juble om en annen. Sjelden har ‘søndagsmorramusikk’ fungert så godt på en fredag. Selv om Sweethearts fremføring er stillfaren, og metoden såre enkel, blir resultatet så jævla genialt denne kvelden.»

Hør på artisten på Spotify og musikkvideoen til vakre Ghosts

Johnny Hide

Johnny Hide platedebuterte i 2003 med bandet Number Seven Deli og plata «Falkner Street», en utgivelse som bl.a. ble nominert til Spellemannsprisen og hadde 4 låter som blei A-lista hos både P1, P3 og P4 og vekket stor begeistring hos både et samla anmelderkorps og publikum. Han fulgte opp med nok et kritikerrost album, «Linger Songs», denne gang som soloartist (2005), og seinere har det blitt ytterligere to utgivelser med Number Seven Deli og enda en soloutgivelse. 

Etter å ha holdt en litt lav kommersiell profil en periode, er nå innspillingen av to EP-er og et nytt album i gang med tanke på utgivelser utover året. Men det betyr ikke at Johnny har holdt seg borte fra musikken, for de senere åra har han figurert som studiomusiker på utgivelser for bl.a. Benny Borg, Asbjørn Ribe, Peer Nic og Nina Gaarden, han har skrevet bestillingsverk til naturfotoutstillinger samt turnert med bl.a. Rune Berg.

Finn Bjelke beskrev nylig Johnny som «Folkrocken- og popens Martin Ødegaard», og i disse tider kan det jo ikke akkurat bli sett på som en negativ karakteristikk.