Boo Boo Davis med Support Mix & Dorp

28.10.2011 22:00 Herr Nilsen

Boo Boo Davis med Support Mix & Dorp

Boo Boo Davis er en av de siste av de originale bluesmennene fra Mississippideltaet. Han vokste opp i Drew, Ms., der også Charlie Patton bodde i mange år. Det sies at Boo Boo utviklet den kraftige vokalen sin bygget på musikken han hørte sharecropperne gjøre ute på åkrene for å få de lange og harde dagene til å gå. Resultatet er en stemme som har tatt rotta på mer enn én høyttaler opp gjennom årene.

Faren til Boo Boo, Sylvester Davis dyrket bomull, men spilte også flere instrumenter - og han spilte blant annet med Elmore James, John Lee Hooker og Robert Pete Williams. Boo Boo husker dem alle sammen da de kom på øvinger hjemme hos dem. Fem år gammel spilte Boo Boo munnspill og sang i kirkekoret med moren sin, tretten år gammel etablerte han seg som gitarist - atten år gammel spilte han ute med faren og brødrene sine under navnet "The Lard Can Band". Tidlig på sekstitallet flyttet han nordover til St.Louis, men hjertet hans forble nede i deltaet. Da han var liten fantes det aldri penger til utdanning, så Boo Boo lærte seg aldri å lese og skrive, like fullt har bluesen brakt ham verden rundt, og han har funnet sin egen måte å forholde seg til det moderne storsamfunnet på.

Sin første europaturné gjorde han i år 2000, og siden har han vært en regelmessig gjest. I 2007 ble bandet enige om å utelate bassisten, og siden har de vært på veien som trio - og i det formatet er det også sluppet tre CDer - fem i alt er kommet på Blac & Tan records, en label som drives av gitarist Jan Mittendorp, som også er mannen bak kveldens support - kalt Mix & Dorp, der han gir et knippe gamle blueslåter en moderne behandling og moderne beats - fasinerende.

Uansett det blir ikke mer ekte enn dette, velkommen til en stor kveld.

Sjekk ut Boo Boo Davis her og bli overbevist!

http://www.booboodavis.com/music.html

Mix & Dorp gjør en kul mix av blues og "beats" som er et stykke utafor den tradisjonelle bluesen, men ikke desto mindre knall tøft! Det finner du fort ut hvis du hører litt her:

http://www.thealternateroot.com/news-and-reviews-in-the-alternate-root/blues/109-alternate-root-blues-news/614-mix-and-dorp

Billetter kr. 200 / 250 på Billettservice eller i døra.

Klikk på linken under for forhåndssalg på Billettservice: