Eric "Slim" Zahl & The South West Swingers

07.10.2011 22:00 Herr Nilsen

Eric

Mestrene bak fjorårets suverent mest svingende debutplate. Tett og groovy jump og boogie blues, inspirert av 50-tallet og med utspring i bluesmiljøet i Stavanger. Plata var fantastisk, og vi gleder oss VELDIG til disse humørsprederne står på scenen hos oss. Musikalsk har dette bandet mye å takke jumpbluesen fra tidlig femtitall for, og også swing og boogie fra omtrent samme æra. Nok et bevis på at Stavanger har fostret et band som vil gi norske konsertgjengere mye glede i årene som kommer.

Eric Slim Zahl & the South West Swingers er:

Eric 'Slim' Zahl (vokal/gitar)

-kommer fra et helt annet musikkmiljø enn de andre i bandet. Han hadde tidligere laget jazzete hip hop og spilt irsk folkemusikk i folkrockbandet Johnny & the Beels.

Øystein 'Boogieman' Undem (tangenter)

-har figurert i forskjellige sammenhenger som boogiewoogie pianist, samt vært medlem av blant annet BB Lyngs Bluesband og The Tempo Toppers. Tross sin unge alder er Øystein en veletablert bluespianist.

Roald 'Fingers' Brekke (bass/vokal)

-er en hyppig benyttet bassist på Vestlandet, både "live" og som studiomusiker, og hans profesjonalitet og musikalitet gjør at han med letthet "hopper inn" i de fleste prosjekter. Han er blant annet kjent fra Stavanger Bluesband, Zydeco Supply, en hop av jazzband, Sensational Bluesband og mange flere.

Atle 'Sticks' Strøm (trommer/vokal)

Spiller blant annet med Reidar Larsen, Stavanger Bluesband, Sensational Bluesband for å nevne noen. 'Sticks' er en ekte bluesmann, med verv i Stavanger Blues Club, og med mange forskjellige musikalske prosjekter under beltet.

Arne G. Kolstad er lydmann, trombonist og produsent for bandet. Han er en levende legende i Stavangers musikkmiljø.
Alle medlemmene er profesjonelle musikere og har hatt musikk som levebrød i en årrekke.

Sjekk dem ut: http://www.ezmusic.no