Sean Carney Band feat Omar Coleman

09.09.2011 22:00 Herr Nilsen

Sean Carney Band feat Omar Coleman

Sean Carney og mannskapet hans er ingen nykommere i blues. I 2007 vant de The 2007 International Blues Challenge i Memphis og Albert King-prisen. I 2010 turnerte bandet med konserter i 12 land.

Vi er stolte av at han legger en konsert hos oss. Denne konserten er et ledd i Europaturneen ”Very Lucky Man”.

Seans karriere har fått en viktig oppsving og vitamininnsprøytning de siste fem åra, spesielt når europeiske turneer i selskap med store historiske artister nærmest har blitt rutine for ham.

Han har spilt over hele verden med Big Joe Duskin, Duke Robillard, Charlie Baty, Columbus standby Willie Pooch, Hank Marr, Joe Weaver, Johnnie Bassett, "King Saxe" Gene Walker, Sir Mack Rice og Hal Singer så vel som hans eget band. Samtidig som hans karriere har vokst, har den økende erkjennelsen av at Sean er en bemerkelsesverdig, sofistikert mester i tone og smak med en bred anerkjennelse for musikken forut for ham og rundt ham samt en egen evne til å slå ut interessante låter kommet for fullt.

Hans diskografi demonstrerer en solid, godt gjennomtenkt tilnærming til bluesen, og som han sier det, "solide sanger og stramme arrangementer." Og hans rykte som et talent og ivaretaker av tradisjonen og som en ydmyk og vennlig person er blitt fortjent utbredt.

Med sine siste innspillinger sammen med Duke Robillard og Jimmy Thackery, bekrefter Sean Carney sin betydning og verdi som en viktig del av bluesmiljøet han har støttet så utrettelig så lenge.

Sean Carney

"Ever had the feeling that you've been in the presence of greatness? That was the way I felt after watching and listening to the SEAN CARNEY BAND perform last weekend. Those who joined us were witness to one of the finest blues players to hit the Onion, who combined great style and musical talent with a real ability to entertain. I was left thinking that 'this guy is going to be very successful.'” - Ric Kalef - The Red Onion, Calgary, Alberta Canada.

Denne gangen har de også med seg den amerikanske munnspillartisten Omar Coleman. Omar har etablert seg som en av USAa beste munnspillspillere og han utmerker seg som en av de mest autentiske, dynamiske bluesartistene i dag. Med en sjelfull stemme langt over det man skulle tro pga hans alder, har Omar skjemt bort publikum i tillegg til sine distinkte munnspillferdigheter. Noen har kanskje fått med seg Omar Coleman jobbe rundt Chicagoområdet og på tvers av Nord-Amerika blant annet sammen med The Kinsey Report, John Primer & the Real Deal Blues Band eller Chico Banks. Fremtiden for Chicagobluesen sikres av denne munnspillvirtuosen så herved er dere advart!

Omar Coleman