Undertakers Cirkus

09.12.2011 22:00 Herr Nilsen

Undertakers Cirkus

Det er i år 43 år siden det ble sluppet en sjutommers vinylsingel (husker dere dem?) på det norske platemarkedet med en gjeng unge og fremadstormende musikere fra Lillestrøm som kalte seg Undertakers Circus. Singelen het Little Boy Blue, og bar bud om det som skulle komme. Dette var likevel FØR døgnfluenes tid i norsk platebransje, og det tok fem lange år før Polydor slapp den i ettertid smått legendariske "Ragnarock" i 1973. Her viste Undertakers Circus seg frem som et band med skarp politisk brodd - OG full blåserekke. Rudolf Nilsen og Norrøn mytologi delte med ett scene med Curtis Mayfield og Otis Redding - for de som trenger flere referanser er Chicago og Blood, Sweat & Tears greie henvisninger. Med et varierende antall medlemmer på scenen (aldri færre enn ti) vakte Undertakers Circus oppsikt overalt hvor de viste seg. Undertakers Circus eksisterte i en rekke forskjellige besetninger før intern krangling omsider førte til at bandet la inn årene på slutten av syttitallet. For noen år siden kom de sammen igjen og fant ut at det de hadde kranglet om ikke egentlig var så viktig, og til alles store overraskelse oppdaget de at det fantes fans der ute som ikke hadde glemt dem. Det har siden vært et antall gjenforeningskonserter der bandets tallrike venner kommer sammen for å feire et gyllent kapittel i norsk rockhistorie.

2012 ser forøvrig ut til å bli Undertakers Circus' år der en 100% økning av aktiviteten vil føre dem fra to til fire konserter i året.

I Østkanten bluesklubb er vi svært glad for og stolte av at Undertakers Circus de siste fire årene har valgt å "synge julen inn" hos oss. Dette er blitt konserter der ALLTID er en sjeldent god stemning, OG som gjør det litt lettere å møte den siste innspurten før jul for alle de tilstedeværende - ikke minst for de som står på scenen. Dette blir (ganske sikkert, litt avhengig av dagsform og humør) også en sjelden sjanse til å høre bandets store hit "Riil Køntri Music" fremført på scenen. Og spiller de "Nettenes Prinsesse" vil fans av Big Bang kjenne igjen "Long Distance Man" fra Big Bangs "Electric Psalmbook". Ikke annet enn rett og rimelig når vi vet at den alltid like uforlignelige vokalist Thor Greni i Undertakers Circus er faren til Øystein Greni i Big Bang.

Undertakers Circus er i 2011 ti mann på scenen, og det betyr også at nitti prosent av originalbesetingen blir å se og høre.

I detalj betyr det:

Thor S. Greni, vokal,
Stein Gudmundsen , vokal, perc.
Frank Myrseth ,gitar
Ketil Gulbrandsen , gitar
Tom Danielson, bass
Frode Kildahl , trommer
Svein Greni, sax og fløyte
Øystein Bjørk, trompet
Kjell Kristoffersen, trompet
Tarjei Grimsby, trombone

Billetter kr. 150 / 200 på billettservice eller i døra.

Klikk på linken under for forhåndssalg på Billettservice: