AVLYST Sean Tyla "Tour for Roald"

11.10.2012 21:00 Buckleys

AVLYST Sean Tyla

SEAN TYLA HAR DESSVERRE FÅTT ET ALVORLIG KINK I RYGGEN OG BEKLAGER AT HAN IKKE KAN STILLE OPP PÅ BUCKLEYS TORSDAG 11. OKTOBER. HAN ER VELDIG LEI SEG FOR DETTE, MEN HÅPER Å SE OSS SOM HADDE GLEDA OSS TIL KONSERTEN NÅR HAN KOMMER TILBAKE TIL VÅREN.

ENGELSK MUSIKERLEGENDE TIL OSLO OG BUCKLEY'S FOR Å HEDRE DØENDE VENN

"Tour for Roald" er navnet på den akustiske soloturneen engelske Sean Tyla legger ut på i disse dager, og torsdag 11.oktober ser du ham på scenen på Buckley's i Lille Grensen 7 i Oslo. Sean Tyla debuterte på plate i 1970, og etter en del prosjekter som led en ublid skjebne i arkivene til plateselskapene startet han Ducks Deluxe med Martin Belmont og Nick Garvey i 1972. Bandet ble en pådriver i det vitale pubrockmiljøet i London på begynnelsen av syttitallet. Ducks Deluxe fikk mange fans, blant dem Keith Richards og Mick Jagger som tilbød dem kontrakt med Rolling Stone records. Mange selskap var ute etter bandet og de hadde solid lokal suksess til det var slutt i 1975. Martin Belmont sartet The Rumour med Graham Parker, Garvey startet The Motors og Sean Tyla skapte Tyla Gang. Første singel kom på legendariske Stiff Records før det ble to album på amerikanske Beserkeley records. Selskapet gikk konkurs i 1979 og Tyla endte opp i studioet til The Who der han gjorde sitt første soloalbum. Det førte til en fem albums avtale med Polydor, og til at Tyla endte med å bosette seg i Tyskland. Der bodde han til han trakk seg tilbake i 1985.

Det holdt til 2008, da kom plata med det talende navnet "Back In The Saddle" og året etter kom gjenforeningen av Ducks Deluxe. Tyla har turnert jevnlig med Ducks Deluxe siden 2009 og er involvert i en rekke musikalske prosjekter der gamle venner er involvert. Til våren blir såvel Ducks Deluxe som Tyla Gang å høre i Oslo.

I denne omgang kommer han altså alene med en akustisk gitar. Hele motivet for turneen er å hedre en livslang og hengiven norsk fan, bosatt i Florø. Roald har hatt diagnosen Multippel Sklerose i mange år, og da Tyla hørte han var blitt ordentlig dårlig bestemte han seg for å reise bort for å spille for ham før det var for sent. Dette skulle være en overraskelse. Ad omveier har planene likevel nådd Roald, uten at det bør ødelegge for noen.

I Oslo spiller Sean Tyla for døra, det vil si billettinntektene fra de som kommer. Alle involverte jobber gratis og de ansvarlige på Buckley's har også strukket seg langt for å kutte kostnadene mest mulig.

Du får en unik anledning til å høre en av veteranene i engelsk pubrock i en innpakning han ellers aldri spiller i, til en pris som hører en annen tid til.

Samme pris for alle denne kvelden, 100,- kroner

IKKE gå glipp av denne svært spesielle opplevelsen.

PS - dette er et samarbeidsprosjekt mellom Østkanten Bluesklubb og Oslo Bluesklubb

Forøvrig vil du få anledning til å se Sean Tyla både en og to ganger til våren, men da med band.

Følg med på Østkanten´s nyhetsbrev og hjemmeside!