Bendik Bergestig & The Holy Spirits og Son Of A House

27.01.2012 21:00 Herr Nilsen

Bendik Bergestig & The Holy Spirits og Son Of A House

Son Of A House
Duen Son Of A House består av Øystein Ytterbø på gitar/vokal og Christian Berg på trommer/akustisk gitar. Duoen ble startet i 2009 men gutta har spilt sammen i forskjellige settinger siden 2005 bl.a. i det hardtslående Notoddenbandet Al Jazeera.

Musikalske forbilder er så forskjellige artister som Elmore James, T-Bone Burnett, Tom Waits, Led Zeppelin, Howlin Wolf, Son House, Captain Beefheart, Big Mama Thornton, The Who, The Stooges og The Hollies.

Forbered dere på en kveld med trøkk. Bluesen avleveres på mange måter tradisjonelt når det gjelder instrumenter men med et atskillig hardere trøkk enn man vanligvis hører det. Duoen tar bl.a. også i bruk pappesker som perkusjon på før noen gitarriff flerrer lufta som sylkvasse kniver i natta.

Bendik Bergestig (19) har tross sin unge alder lenge vært en markant skikkelse i hovedstadens blues- og rockemiljø. Han har allerede rukket å opptre på Herr Nilsen, Stopp Pressen, Buckleys, John Dee, Rockefeller og Sentrum Scene, og han en trofast jamsession-deltaker på Buckleys og Josefines Hus.

Mange etablerte konsertgjengere kjenner Bendik Bergestig som leadgitarist i big city blues-bandet VOODOO JEDI. Men blant den yngre garde er han nok mer kjent gjennom funk/soulbandet JAPEE & THE FUNK MINORITY. Sistnevnte band har markert seg også utenfor landets grenser og har sluppet fire originalkomposisjoner på nettet.

Bendiks gitarstil er en original mix av hans inspiratorer som BB King, Stevie Ray Vaughan og ikke minst vår egen Vidar Busk. Bendiks signatur er allikevel original, kreativ og nyskapende. Men finurlige krumspring, nærmest umulige bends og rike melodilinjer spenner han over hele registeret fra det sarte til det kompromissløse aggressive. Hans valg av svært tykke gitarstrenger og baryton-tuning gjør også hans sound helt unik. Oppsynet av en norsk ungdom som låter som en tilårskommen gitarist har fått mang en lytter til å åpne ørene.

Det var nok denne framtoningen som sikret Bendik trofé-gitaren i Notodden Blues Festivals Union Cup 2010, hvor han gikk til topps som beste gitarist.

I tillegg til utallige timer på gutterommet, er det jazzgitarist Bjørn Klakegg og Vidar Busk som representerer Bendiks skolerte gitarutdanning. Begge læremestrene spilte med sin ”elev” under fjorårets Jimi Hendrix Post Experience-konsert på John Dee, hvor Bendik tok ”den helt ut” og ofret en elgitar på ekte Hendrix-vis ved å knuse den til pinneved foran øynene på 400 elleville publikummere. Her spilte Bendik for øvrig med artister/gitarister som Krissy Matthews og Kjetil Grande.

Bendik Bergestig stiller med fullt band og en mix originallåter og klassikere.

Sjekk ut mer her: Bendik Bergestigs FB side

Ta en snikklytt her: BB band fra Notodden 2011

Billettpriser:

100 / 150 (medlemmer / ikke-medlemmer) - OBS! Studenter til medlemspris!

Billetter vil være tilgjengelige på Billettservice