By:larm - fredag

17.02.2012 19:00 Herr Nilsen

By:larm - fredag

By:Larm er Skandinavias største musikk-kongress. Konseptet er todelt med en festival og en konferansedel. Gjennom de siste ti årene har by:Larm blitt arrangert i Tromsø, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Trondheim.

 

By:larm konsertene går over tre dager - torsdag 16.februar, fredag 17.februar og lørdag 18.februar 2012.

 

De siste åra har de stanset her i Oslo og Østkanten Bluesklubb er for femte gang invitert med.

 

Ca 20 band vil spille på scenen over tre dager. Utvelgelsen av bandene, skjer både i by:Larm og Østkantens regi. Østkanten Bluesklubb arrangerer på Herr Nilsen.

 

Fredag spiller:

Kl 19:00 The Swingville Brosjpg

Tomannsbandet kommer fra Oslo og består av Dag Bøgeberg – vokal, gitar, trommer – og Esben Johnsen – bass. Disse veteranene i det norske rock’n’roll/rockabilly-miljøet kjenner mange fra The Tempo Toppers. The Swingville Bros viderefører guttas kjærliget til rufsete rock’n’roll/rockabilly/country og forbløffer publikum med trøkket fra kun to mann.

De resterende artistene er offisielle by:Larm artister og du kan lese mer om dem på by:larms egen hjemmeside. Det vil bli en ny artist hver hele time:

Kl 20:00 Highasakite jpg

Ingrid Helene Håvik fra Your Headlights Are On og Trond Bersu fra Pelbo utgjør kjernen i HighasaKite. Vokal, zither, elektronikk og trommer var på bordet fra starten. I studio utvides bandet med Thomas Dahl fra Krøyt på gitarer. I tillegg er Øystein Skar fra Sacred Harp med på synther live.

HighasaKite er et nystartet prosjekt, men har på svært kort tid rukket å oppnå mye. De vant Momentiums Musikkpris 2011 av 95 påmeldte band. Det innebar 15 dager i Ocean Sound Recordings, og spilling på Sommerfesten på Giske. I tilleg har de blitt anbefalt av Urørt flere ganger noe som har resultert i spilling på P3, samt blitt b-listet på flere andre radiokanaler rundt om i landet.

De har spilt inn sin debutplate som skal gis ut på nyåret 2012 på plateselskapet Riot Factory.

Som en varm bris blåser ”HighasaKite” på deg med mystikk og en detaljrikdom som oppleves både behagelig og frisk. ”Indian Summer” har kvaliteter som kan minne om universet Lykke Li leker seg i – sval elektronisk popmusikk med sterk meloditeft og suveren stemmeprakt. – P3 Urørt

Kl 21:00 Monica Heldal jpg

Monica Heldal har tross sine knapt 20 år rukket å gjøre seg bemerket i inn og utland. Med sitt brilliante og teknisk avanserte gitarspill og sin flotte stemme har hun trollbundet publikum i mange sammenhenger.

Hennes forkjærlighet for amerikansk akustisk countryblues, og for den avdøde irske sanger, gitarist og låtskriver Rory Gallagher, førte til at hun ble invitert til fjorårets ”Rory Gallagher International Tribute Festival” i Gallaghers fødeby . Etter å ha høstet mange lovord ble hun invitert tilbake dit i år. Disse opptredene førte til flere andre invitasjoner, bl.a. til Notodden, Oslo, Nederland og Frankrike.

Monicas låtmateriale er i første rekke basert på eget stoff, men hun spiller også en del låter av andre artister. Materialet er en blanding av tradisjonell ragtime- og countryblues, country og folk. Påvirkninger utenom nevnte Rory Gallagher inkluderer Bonnie Raitt, Nick Drake, Chet Atkins, Jackson Browne, Neil Young og andre.

Kl 22:00 Eirin Kinn jpg

Eirin Kinn har akkurat sluppet sin første ep; pop, med influenser fra americana, rock og folk, alt gjort i et akustisk lydbilde. Ved siden av å skrive egne låter, trakterer hun både gitar og fiolin, og synger med en innlevelse og tone i stemmen som kan gi assosiasjoner til Rickie Lee Jones så vel som Alison Krauss. Soundet representerer også en bred musikksmak som til tider kan påminne om artister som Joe Henry, Elliott Smith og Flaming Lips.
I tillegg til egne låter har hun valgt å gjøre en coverversjon av Neil Youngs Tell Me Why, dette også som et lite vink til CSNY og deres harmoniseringer.
På EP’en bidrar etablerte musikere, fra band som Beady Belle, Serena Maneesh, Turboneger og Okavango.

Kl 23:00 Saturday City jpg

Saturday City er en duo bestående av brødreparet Stian(Death by Unga Bunga) og Magnus Gulbrandsen fra Moss.
Selv om de er brødre har de først begynt å spille sammen som duo de siste årene. Da de etter noen år i forskjellige band-konstellasjoner fant ut at de begge hadde en del materiale de ikke fikk brukt. Roligere, fengende låter som ikke passet inn i rockeband-formatet. Men som absolutt fortjente et medie. Da oppstod Saturday City.
Musikken er inspirert av amerikansk og britisk pop, folk og country, og live-uttrykket er dynamisk, basert på 2 gitarer, en akustisk og en elektrisk, og 2 stemmer. Eller en slags folk-versjon av Everly Brothers om du vil ha det litt forenklet.
Arbeidet er med første plata er godt underveis med planlagt utgivelse i 2012.

Kl 24:00 Yngve & His Boogie Legs jpg

Yngve and His Boogie Legs er et jumpbluesband fra Voss i Hordaland. For tiden er medlemmene spredt mellom Oslo, Bergen og Voss. De skriver og framfører jumpblues-låter med et moderne tilsnitt fra klassisk rock og pop. I årets Notodden Blues Cup nådde bandet helt til topps, og kan fra 2012 kalle seg Union Blues Band. Med kontrabass, munnspill og nystrøkne dresser, kan Yngve & his Boogie Legs love høy stemning for både lyttende og dansende!

Billettpriser:

100,- pr. dag eller pass