By:larm - lørdag

18.02.2012 19:00 Herr Nilsen

By:larm - lørdag

By:Larm er Skandinavias største musikk-kongress. Konseptet er todelt med en festival og en konferansedel. Gjennom de siste ti årene har by:Larm blitt arrangert i Tromsø, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Trondheim.

 

By:larm konsertene går over tre dager - torsdag 16.februar, fredag 17.februar og lørdag 18.februar 2012.

 

De siste åra har de stanset her i Oslo og Østkanten Bluesklubb er for femte gang invitert med.

 

Ca 20 band vil spille på scenen over tre dager. Utvelgelsen av bandene, skjer både i by:Larm og Østkantens regi. Østkanten Bluesklubb arrangerer på Herr Nilsen.

 

Lørdag spiller:

Kl 19:00 Heidi Solheim jpg

Heidi er nok mest kjent som den rå og kraftfulle frontfiguren i det bejublede bluesrockbandet Pristine, men hennes første soloalbum “Found” står imidlertid langt fra bluesens blåtoner og røffe riff. Med sjelfull, drivende og melankolsk musikk møter vi en moden vokalist med mye musikalitet og originalitet. Dette er briljant og melankolsk pop produsert av Andreas Mjøs. Debuten slippes 20. februar

“Jente med rett til å heve stemmen”: (Øyvind Rønning, Dagbladet)

“Vokalisten Heidi Solheim har det lille ekstra som skal til”: (Svein Andersen, Aftenposten)

Kl 20:00 Helgi Johnsson (IS) jpg

Den Islandske artisten Helgi Jonsson startet sin ukonvensjonelle reise i musikkens verden da han plukket opp en trombone i en alder av syv, men allerede som femåring proklamerte han at han ville bli popstjerne. Idag som kritikerrost sanger, komponist og multi-instrumentalist, vil nok ikke mange kalle Jonssons musikk for pop, med sine store brede landskap av kontraster, skarpe kanter og store følelser. Det er allikevel tydelig at han er en artist med et godt øre for fengende melodier og har vilje til å favne et bredt publikum.

Jonnson studerte klassisk musikk ved Reykjavik Musikkonservatorium og senere ved University of the Arts i Graz, Østerrike. Her begynte han å utforske moderne musikk, jazz og improvisasjon. Ved starten av årtusenet oppsto singer/songwriteren Jonsson, med kun ham selv på vokal, gitar og piano.

Ved siden av å dyrke sitt eget prosjekt og eget sound, har Helgi Jonsson vært en verdifull sideman for flere andre. Han har bl.a. turnert verden med danske Tina Dico, færøyske Teitur og sine landsmenn i Sigur Rós. Han har ellers spilt og opptrådt med artister som Damien Rice, Glen Hansard, Ane Brun, Wildbirds & Peacedrums, Amiina, Funkstörung, Dzihan & Kamien, Tom Jones, Múm, Philipp Poisel og mange andre.

Helgi Jonsson eklektiske nye solo album “Big Spring” ble utgitt i september.

Kl 21:00 Cody (DK) jpg

Pop med en vri av folk, eller omvendt. Cody er av mange blitt kåret til et av de beste nye bandene fra Danmark. De er elsket av kritikere, og bandet har raskt blitt en publikumsfavoritt.

I juli 2011 spilte de på Roskilde Festival, for andre gang på tre år (som er svært sjeldent for en dansk band.) De har turnert intensivt i Europa, og spilte også på SXSW. Debutalbumet ble utgitt i Europa i 2010.

Etter den danske showcasefestivalen SPOT i mai 2010 fikk Cody utelukkende glimrende anmeldelser. Den internasjonale responsen siden da har vært overveldende og Cody ble valgt til å spille tre SPOTDANMARK showcaser: @ Montreux Jazzfestival (juli 2010), i Bruxelles (november 2010), og Wien (februar 2011).

Cody spiller nå inn nye sanger, med forventet utgivelse tidlig i 2012.

Kl 22:00 Linnea Dahle jpg

Linnea Dahle, mest kjent fra Donkeyboy, debuterer med soloalbum tidlig i 2012 på Warner. Albumet er produsert av Øystein Greni fra Big Bang.

Linnea Dale’s særpregede stemme smøg seg inn i ører, bevissthet og hjerter allerede i 2007. Deretter ble hun en del av pop-eksplosjonen donkeyboy, et sant eventyr og et fantastisk kapittel i artistkarrieren. Sin unge alder til tross har hun livserfaring og musikalske referanser som gjør henne, og hennes organiske popmusikk, sjarmerende unik i Norges musikalske landskap. Solodebuten Children Of The Sun EP viser at hun står – fjellstøtt – på egne ben, med en autentisitet og egenart som bergtar.

Kl 23:00 Skadne Krek jpg

“Med stor sjarm og pågangsmot, harver de nærmest gjennom et knippe låter i skjæringspunktet mellom jazz, rock og punk, med jazz for «ledestjerne».” (Jan Granlie, jazznytt)

Skadne Krek spilte ifjor inn sitt debutalbum hos Jørgen Træen i Duper Studio. Bak spakene i studio satt Børge Fjordheim fra Cloroform, et band Skadne Krek godt kan sammenlignes med. 2011 har de har de foruten plateinnspilling brukt på å turnere Norge i forbindelse med demokonkurransen “framtida i norsk jazz 2011”, en liten Europaturne, samt flere konserter i hjembyen Stavanger.

Kl 24:00 Synkoke jpg

SynKoke er ytterfløyen av norsk ekstremjazz. Andre albumet The Ideologist ble sluppet i september 2011, og fikk i tillegg til svært gode kritikker, en viktig rolle som døråpner for det britiske markedet. SynKoke spiller blant annet på London Jazz Festival i November. The Ideologist er innspillt og produsert i samarbeid med Kato Ådland, og musikerne fra SynKoke finner du også i Pony the Pirate, Dag Arnesen Trio, Pixel, White Willow og Supermale.

 

Billettpriser:

100,- pr. dag eller pass