By:larm - torsdag

16.02.2012 19:00 Herr Nilsen

By:larm - torsdag

By:Larm er Skandinavias største musikk-kongress. Konseptet er todelt med en festival og en konferansedel. Gjennom de siste ti årene har by:Larm blitt arrangert i Tromsø, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Trondheim.

 

By:larm konsertene går over tre dager - torsdag 16.februar, fredag 17.februar og lørdag 18.februar 2012.

 

De siste åra har de stanset her i Oslo og Østkanten Bluesklubb er for femte gang invitert med.

 

Ca 20 band vil spille på scenen over tre dager. Utvelgelsen av bandene, skjer både i by:Larm og Østkantens regi. Østkanten Bluesklubb arrangerer på Herr Nilsen.

 

Torsdagen spiller:

Kl 19:00 Ronny Klo jpg

- 30 år gammel og kommer opprinnelig fra Målselv kommune i Troms.

Ronny befinner seg i kategorien singer - songwriter, og har opp gjennom årene skrevet en god del egenkomponerte låter. Sommeren 2011 kom Ronnys debutalbum "Open Doors".
Ronny Klo stod selv for tekst og melodi, og låtene bærer preg av personlige erfaringer og betraktninger av livet. Musikken er en blanding mellom rock/pop/country, og låtene varierer fra det helt rolige til virkelig "hæla i taket". En fantastisk sangstemme! http://ronnyklo.no/musikk.htm

De resterende artistene er offisielle by:Larm artister og du kan lese mer om dem på by:larms egen hjemmeside. Det vil bli en ny artist hver hele time:

Kl 20:00 Linnea Olsson (S)

Linnea Olsson er en flittig turnerende cellist og bassist som har spilt og turnert mye med Ane Brun, Frida Hyvönen og Nina Kinert. Nå debuterer hun også som soloartist. Platen Ah! er innspilt hjemme og det har blitt en høyst privat affære for cello og vokal inspirert av havet og med musikalsk slektskap til Arthur Russell, Magnetic Fields og Animal Collective. Albumet kommer ut samme uken som hun opptrer på By:Larm både solo og sammen med Ane Brun.

Kl 21:00 Marie Forr KlåpbakkenMarie

Bak navnet Marie skjuler det seg en energisk felespillende og syngende frøken fra Gudbrandsdalen. Hun har bl.a. gjort seg bemerket gjennom duoen Marie & Julie på TV2s “Norske talenter”, “Hver gang vi møtes på TV2”- våren 2012, sammen med FRIKAR, og ikke minst som Helene Bøksles faste felespiller. Marie satser for tiden alt på sin egen musikk, og slapp første singel “To unge vakre” i mai 2011. Marie og hennes eminente band blander elementer fra folkemusikken med en god dose lekenhet, og leverer tekster som gir publikum en fengende og ærlig opplevelse. Marie er platedebutant og storsatsingen til MTG music våren 2012.

“Hun har en utstråling, tilstedeværelse og inderlighet som bidrar til at musikken får vinger" (Helene Bøksle)

”Marie Forr Klåpbakken på Herr Nilsen er Narum, Odd Nordstoga & Vamp i ett” (Hanne Hoftun, NRK P1)

Kl 22:00 Andrea DahleAndrea Dahle

Andrea Dahle er en ny og spennende artist med en særegen stemme og et slående uttrykk. Hun har skrevet sin egen musikk siden hun var 12 år og har i det siste fått mye oppmerksomhet etter å ha sluppet en lite utvalg låter fra sin kommende debut-skive ( Februar 2012). Hun har allerede rukket å bli kåret til Ukas Urørt (uke 12) og låta ”Play for Me” ble listet av Nrk P3 i nesten 6 mnd. Hun er nå ute med ny single “Seeds” som også denne gang har blitt listet av Nrkp3.Hun har også blitt “ukas utvalgte” på Nrkp1 med singlen “Seeds”. Hun har i tillegg blitt A-listet på diverse lokalradioer rundt om i Norge (bl.a Studentradioen i Kr.sand,Radiorakel og Volda) Sjangermessig ligger hun kanskje nærmest Kate Bush og Neil Young med en beat som gir assosiasjoner til Motown og Tarantino soundtracks.
Summen blir et uvanlig og fresht poputtrykk som ligger og lurer i grenselandet mellom indie og populærsjangeren.

Kl 23:00 Goylem Space Klezmer jpg

Goylem Space Klezmer har siden bandets oppstart i 2009 med en stor aktivitet rukket å spille fletta av tusenvis av danseglade konsertgjengere, tilfeldig forbipasserende og ihuga fans. På seine fester, åpninger, på gata – og på etablerte scener som Parkteateret, Herr Nilsen og John Dee. Bandet har også opptrådd på utdeling av Heddaprisen, i NRK radioteateret – og sammen med etablerte internasjonale klezmerstjerner som Amsterdam Klezmerband, Geoff Berner og Urban Tunnels.

Goylem spiller ny norsk spaceklezmer – vel rotfestet i tradisjonen – med inspirasjon fra samtidig popmusikk fra Midtøsten, psykedelisk prog, norsk folkemusikk og sci-fi elektronika – bør og vil høres live.
Erlend Barrat-Due Solum er en oppseilende stjerne blant Skandinavias klezmerklarinettister. Fiolinist Ingrid Halvorsener er klassisk skolert, med et langvarig kjærlighetsforhold til Béla Bartók. Nikolai Rohrlapper er spent fast i trekkspillselene, Øystein Hvamen Rasmussen spiller perkusjon. På kontrabass stiller Hans Erik Wagner, kjent fra Rex Rudi.

Kl 24:00 Gram Per Person jpg

Gram Per Person er tuftet på Americana-tradisjonen og synger rock på engelsk slik Robert Johnson og Eartha Kitt pleide å gjøre det. GPP vil bidra til å viderføre den musikalske kulturarven fra kultureksperimentet Amerika.

Den bergenske sekstetten slapp sin andre plate på tampen av oktober titulert ”Fables for some”, spilt inn i Duper studio med Iver Sandøy bak spakene. Musikalske impulser hentes på tvers av sjangere, men inspiratorer som kan nevnes er Dylan, Cash, Earle og Parsons, Grateful Dead/Jerry Garcia, samt nyere artister som Uncle Tupelo, Lucinda Williams, Jesse Sykes, the Replacements, Son Volt og Ryan Adams. I tillegg kan også norske helter i sjangeren som, 12.volt,Tussler Society og Flying Norwegians nevnes.

Til tross for status som usignert band spiller GPP stadig konserter, og flere låter fra debutskiva har blitt hyppig radiospilt siden den kom ut.

Billettpriser:

100,- pr. dag eller pass