Kåre Virud Og Jan Erik Vold om Dylan

16.03.2012 22:00 Herr Nilsen

Kåre Virud Og Jan Erik Vold om Dylan

Fra 2005 arrangerte Østkanten Bluesklubb ”En reise i blueshistorien”. Ideen bak var å skape noen lyttende konserter. Artistene skulle presentere seg akustisk og konseptet bestod av artist og en intervjuer – et slags musikalsk bokbad.

Rocktalkkonseptet viser noe av det samme. Musikerne presenterer sine artister gjennom musikk og tekst.


Kåre Virud og Jan Erik Vold. Disse to er definitivt Norges Dylantolkere nummer en.

Som å være på konsert og lese MOJO på én gang!

Rocktalk er et live rock&roll-talkshow. En RockTalk-aften er satt sammen av to deler, portrettintervju og konsert, som et musikalsk ”bokbad”! RockTalk har to misjoner: 1) Å skape en helt spesiell meet-the-band-experience for publikum, og 2) å fungere som en sympatisk showcase for artist/band, gjerne i forbindelse med jubileum, plateutgivelser og turneer.

16. mars er det duket for Bob Dylan-spesial RockTalk med Norges definitive Dylan-tolkere: Jan Erik Vold og Kåre Virud, grunnfjell i henholdsvis norsk modernistisk poesi og blues.

Jan Erik Volds lange og varme forhold til rockepoeten er vel kjent. Det er gått 35 år siden Volds Dylan-oversettelser av hele 70 sanger, Damer i regn (1977), kom ut i Norge. Boka som uten tvil byr på det ypperste av norske Dylan-tolkninger var i mange år utsolgt, bortlånt, rundstjålet og forsvunnet. Inntil Damm relanserte den i 2005. Tidlig på 80-tallet hooka Vold opp med Notodden-musikeren Kåre Virud, og dermed var magien i tidenes dristigste og morsomste poesi/rock-prosjekt unnfanget: Den snakkesyngende Vold akkompagnert av Kåre Viruds blues, nostalgi, rufs, vemod og sødme.

Fra Kåre Virud startet sin musikalske karriere i 1966, har han skapt og fremført musikk som duver mellom blues, rock, reggae, folk og vise. Forankringene til Muddy Waters, Bob Dylan og Tom Waits ligger klart i dagen, men rokker ikke ved Viruds originalitet som formidlende kunstner. Virud synger som han spiller gitar, i knappe og raspende strofer. I 1981 gav Vold og Virud ut LP-en Stein Regn, et ikke ueffent samlerobjekt i dag. Albumet ble remastret og utgitt på på cd i 2009 (Pan Records).

 

Billettpris kr. 200/250 (medlem/ikke medlem)

Billetter på Billettservice