Knut Reiersrud og Mighty Sam McClain

11.05.2012 22:00 Herr Nilsen

Knut Reiersrud og Mighty Sam McClain

Slå sammen Knut Reiersrud og den amerikanske blues- og soul-legenden Mighty Sam McClain. Du får en kombinasjon som forener det ypperste fra to kapitler av blues- og soulmusikkens historie.
Det ene kapitlet handler om en sanger som har ”levd blues” fra han rømte hjemmefra i Louisiana 13 år gammel og har vært ”på veien” siden da. Det andre kapitlet handler om hvordan bluesmusikk gjennom R&Bs og rock har nådd flere generasjoner i Europa og skapt en helt unik spillestil blant utallige gitarister som så igjen har søkt sine forbilders musikalske røtter. Av disse er Knut Reiersrud en av de fremste i vår tid. I Norge tar vi ham som en selvfølge, og vi står derfor i fare for å glemme at han er en gitarist i verdensklasse som har skapt et bandsound og en stil, som folk i inn- og utland virkelig sperrer ørene opp for.
Utallige er de europeiske band som kan spille fletta av mange fra bluesens hjemland på gitar, trommer, bass og tangenter, og som har gjort sitt aller beste for å finne en vokalist som kan målbære blues- og soulmusikkens stemme. Men ofte har nettopp det leddet manglet den ekthet og autentisitet som er så viktig for all musikk, og ganske særlig for en genre som handler om livets skyggesider og bakgater. På ”One drop is plenty” får vi oppleve at et fremragende band fra Norge blir frontet av en vokalist med en stemme det virkelig bor et helt liv i, og da er vi i nærheten av et uttrykk av virkelig format og kvalitet.

Musikerlaget består foruten Reiersrud av Andreas Bye (trommer), David Wallumrød (tangenter), Nikolai Hængsle Eilertsen (bass) og Bjørn Holm (gitar). Det meste av låtmaterialet er skapt av Knut Reiersrud, Mighty Sam McClain. Tekstene handler om å være underveis gjennom livets mange faser og om kjærlighetens kår og besværligheter, både på mann/kvinne-nivået og i forhold til mer eksistensielle spørsmål.

Tatt fra http://www.kkv.no/en/Music/Utgivelser/2011/New/

Aktuell plate: Mighty Sam McClain og Knut Reiersrud One Drop Is Plenty

Billettpris kr. 230/280 (medlem/ikke medlem)

Billetter på Billettservice