Medlemsfest på Gamla med Kurt Slevigen Live!

22.09.2012 20:00 Gamla

Medlemsfest på Gamla med Kurt Slevigen Live!

Billetter medlemmer Kr.150,-/Ikke medlemmer Kr.200 i døra fra KL.20.00

 

Østkanten har igjen sin årlige medlemsfest på Gamla og igjen er det slagordet: “Du ække aleine i Østkanten Bluesklubb”, som gjelder. Med det ønsker de både å ønske velkommen Blues-elskere som ikke fra før er medlemmer og selvsagt hele sin store medlemsmasse. Det blir som vanlig quiz, loddsalg, hæla i taket og full spiker!

Ingen årsfest uten det viktigste i sentrum selvsagt og denne gang er det en av Blues-Oslos mest markante skikkelser som står på scenen, nemlig Kurt Slevigen.

Fenomenet Kurt Slevigen er det hittil mest oslofolk som har kunnet få oppleve.
Med Chicago Bound og Oslo Bluesband har han vært på farten før, men han vil helst styre toget slik han gjerne har i de bandene han har spilt i. Han er en bluespurist, det er ikke mange kompromisser der i gården: Dette er en mann som mener all god blues ble spilt inn før 1970 – og som sier det høyt på sin lavmælte måte. Derfor spiller han helst låter av de gode, gamle gutta – selve kilden. Kurt Slevigen synes han får uttrykt seg selv nettopp gjennom disse låtene – Låter skriver han forøvrig knapt sjøl.


- Å skape noe nytt som samtidig skal være bra, er vanskelig. For meg har låttekstene dessuten mindre betydning. Musikk er musikk, bøker er bøker. Det er fraseringen og gitartonene som er følelsesuttrykket i mine ører. Det er derfor jeg spiller; jeg vil formidle disse følelsene til publikum, og heller spille en god låt på min måte enn å lage en halvgod en sjøl, sier Kurt.

Og hvilke følelser. Har du sett Kurt Slevigen live, glemmer du det ikke så lett. Det er også derfor de som gjerne lytter til ham – ikke så sjelden andre musikere – ofte har et svært sterkt forhold til ham og hans musikk. For det han gjør, er totalt originalt, særpreget, medrivende, skeivt og upolert. Kreativ galskap og improvisasjoner innen bluesens faste rammer.

Å ha et helt personlig uttrykk er det Kurt Slevigen ønsker som musiker. Det skal høres at det er ham. Han liker at han umiddelbart kan kjennes igjen i form og uttrykk – og er forøvrig blant de få norske bluesartister som kan akkurat dét for tiden. Han er en glimrende gitarist i sin stil, med en særegen, men sterk og følelsesladd, stemme, og har vokst seg sterkere og sterkere som artist de senere årene.

Kurt Slevigen er en latecomer i forhold til mange andre. Han tok ikke i en gitar før han var nokså voksen, i hvert fall i forhold til dagens unge gitarhåp, og har spilt seg sakte frem her i verden. Han påstår han ikke tar ting så lett – og mener sjøl det har vært en fordel, fordi det har gitt ham muligheten til å jobbe frem et eget uttrykk innen bluesen.
http://kurtslevigen.net/

Tekst er hentet fra Gitte Johannessens skriv i coveret til Kurt Slevigens CD “Music From The West Side On The East Side”
www.ostkantenbluesklubb.no

Billettpris: Billetter medlemmer Kr.150,-/Ikke medlemmer Kr.200 i døra fra KL.20.00