Østkanten Bluesklubb´s tradisjonelle SOMMERAVSLUTNING!

16.06.2012 16:00 Lakketorget

Østkanten Bluesklubb´s tradisjonelle SOMMERAVSLUTNING!

Vi inviterer igjen til den tradisjonelle sommeravslutningen! Denne gangen har vi lagt den til litt mer urbane strøk, og lagt den til Lakketorget Musikkscene i Lakkegate 55 i Oslo.

Men, frykt ikke, det blir den samme gode sommerstemningen vi alltid kan by på med god mat, god musikk, godt drikke, fin utescene og god stemning!

Vi starter opp omtrent kl. 1600, og bandene og artistene vi kan by på i år er:

Green Carpet

"Oppmann" i bandet er den rutinerteJunipher Greene -bassisten Øyvind Vilbo, "den musikalske oppmannen" er Åge Nilsen og bandet blir "frontet" av Christine Calvert, til daglig "doktor i tekst"

En fellesnevner for bandet er solid erfaring og god personkjemi, noe som også merkes godt på scenen. Medlemmene har spilt i så ulike besetninger som: Øyvind i 70-tallets legendariske Club 7-band Junipher Greene, Christine og Ole i mange sammenheng, Åge i Åge Nilsen Blues Band (m/Hans Marius Stormoen & Jan Lie), Rubicon og Texas Twisters. Per Anders har reist på kryss og tvers i nord med Blues Farmers.

 Pigalle Bluesband

Dette er et band bestående av meget erfarnre musikere, og har et repertoar bestående av egenkomponert musikk samt utsøkte perler fra artister og komponister fra svunnen tid. De beveger seg i et landskap mellom Blues,R&B og Jazz og har jobbet mye med å bruke vokal som en del av arrangementet. De får på denne måte trioformatet til å lyde maksimalt.

Pigallehar spilt inn 2 cd’er, “Acoustic” og “NorwegianBlue” og holder fortiden på med innspilling av sin tredje.

Pigalle Bluesbandbestår av:

Kjell B. Larsen(gitar & vokal)  Er en av grunnleggerne av gruppa Ruphus som på  70-tallet gjorde stor suksess i både innland og utland. Var med i Chipahua, spilte en viktig rolle i Smugets husorkester (MOMS) i deres storhetstid, og har ellers hatt samarbeidsprosjekter med bl. a. Jon Eberson og Bugge Wesseltoft.

Preben Olram(bass&vokal) Er en allsidig musiker som trakterer mange slags strenginstrumenter, hovedinstrumentet hans i Pigalle er kontrabass. Preben har samarbeidet med folk som  Tom Pacheco, Steinar Albrigtsen, Lars Beckstrøm m.fl.

Terje Pedersen(trommer,vok.) Hadde en tidlig karrierestart med familieorkesteret  “Far til 4” allerede i 13 årsalderen, han har siden spilt med Jerry Donahue, Steinar Albrigtsen, Jørun Bøgeberg og mange fler.

 Arne Olav Hagberg

er gitarist, songer og låtskriver med base i Bærum og røtter i Hordaland. Han spiller mest akkustisk gitar og lap-steel resonatorgitar, men liker å utforska alt med strenger og stemmeskruer. Blues, folk, viser, country og amerikana er alle ord som passer på det han holder på med.

Han gav vinteren 2009 ut CD-en Sjela til ein mann. Og holder nå på med en ny CD.

Inspirert av Joni Mitchell begynte han å utforske åpne stemminger på gitaren, og ikke lenge etter oppdaget han den akustiske bluesen. Blind Willie Johnson, Skip James, Dock Boggs og Robert Johnson er alle sammen med Kelly Joe Phelps forbilder

Bearded Babies

Er et Rory Gallagher tribut band, fra Oslo. De spiller låter skrevet eller innspilt av irlands store blues artist og låtskriver, Rory Gallagher (1948-1995).

The Bearded Babies har vært active I Rory Gallagher tribut miljøet siden 2008 og de har spilt flere ganger på vårt årlige arranement Oslo RoryNights. I tillegg har de spilt flere ganger i Irland, Tyskland, og Skotland på Rory Gallagher festivaler der.

Vi kan love en kveld med høy gitarføring!

Toini & the Tomcats

Dennen gjengen trenger vel ingen nærmere presentasjon! Et av norges beste og eldste Rockabilly band, startet i 1991. Siden det har de sluppet 3 CD'er med kun eget matriale. TDe har turnert Norge, Sverige, Danmark, Finland, Nederland, UK og USA. Skivene dems distribueres “wordwide”.

Deres musikkstil er en blanding av all slags rocke musikk, men den kan vel best beskrives som Rockabilly. Finn frem danseskoa, og gjør deg klar til en knall avslutning på kvelden!