Vidar Busk & His True Believers

07.12.2012 21:00 Herr Nilsen

Vidar Busk & His True Believers

Vidar Busk gjorde i 2011 det mange i bluesmiljøet hadde etterlyst lenge, nemlig samlet originalbesetningen i True Believers til comeback.

Vidar Busk trenger vel ingen nærmere presentasjon. Mye av tenårene tilbrakte han på spillejobber rundt om i USA sammen med Rock Bottom, og vel tilbake i Norge var han en flittig bidragsyter på plateinnspillinger, i forskjellige band og ikke minst på ulike jammer. For 15 år siden var det ikke dagligdags å få gitt ut en plate i sjangeren blues, for ikke å snakke om å få medieoppmerksomhet. Oppstarten av Norsk Blues Union i 1996 og alle bluesklubbene gjorde det mulig for bluemusikere å få tilgang til flere livescener. Men det som forandret både Busks karriere og samtidig satte bluesen som musikksjanger på Norgeskartet var utgivelsen "Stompin' Our Feet With Joy" i 1997, med bandet "True Believers" bestående av musikere i Oslo Bluesklubbs husband på denne tiden.

Vidar Busk & His True Believers' plate fikk stor oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt. Selve plateslippet, med påfølgende konsert, foregikk på Notodden Blues Festival der Vidar Busk en gang for alle plasserte seg i toppsjiktet som gitarist. Som et bevis på platesuksessen og gjennombruddet med True Believers mottok Vidar i 1997 Notodden Blues Festivals hederspris. Vidar Busk and His True Believers turnerte mye i både inn og utland de to påfølgende årene, og stod på scena sammen da Vidar Busk i 1998 fikk en Spellemann som årets artist. Uforglemmelig er ansiktsutrykket til den intetanende Vidar Busk som sto klar med gitaren på scenen for å spille idet han blir kåret til Årets Spellemann!
Dette året kom også  ”I Came Here To Rock”, som ble en nesten like stor suksess som "Stompin`Our Feet With Joy". Etter utallige konserter gjennom to år, ble bandet lagt på is da Vidar Busk tok en ny musikalsk retning med platene ”Venus Texas”, ”Love Buzz” og ”Starfish”.

Femten år etter at Vidar Busk and His True Believers så dagens lys i 1996 samlet Vidar Busk  originalbesetningen,  Rune Endal, Arne Fjeld Rasmussen og Martin Windstad til gjenforening og de la ut på en meget suksessrik turne i 2011. Debutplata "Stompin' Our Feet With Joy" har de senere årene vært utilgjengelig, men i april i år kom den ut i bearbeidet utgave på Grappa, både på CD og vinyl. Vi er glade for å ha dem tilbake på Her NIlsen!

Billetter medlemmer kr 275,-/ikke medlemmer kr. 325,- på Billettservice

eller i døra om det ikke er utsolgt.