1. mai med Operaen og Trond Granlund

01.05.2013 15:00 Herr Nilsen

I flere år har Østkanten Bluesklubb hatt et gratis ettermiddagsarrangement i tilknytning til 1.mai. De siste 10 årene har det vært tilegnet Benjamin Hermansens minne og er et av våre kjernearrangement.

Tradisjonen tro starter arrangementet med sopranen Kjerstin Løvdahl akkompagnert av Marianne Oulie Wiik fra Den Norske Opera og Ballett. Alle årene vi har hatt solister fra Den norske Opera har ”Til Ungdommen” av Nordahl Grieg og ”Internasjonalen” vært faste gjengangere. I tillegg synges det en selvvalgt sang av solisten.

I fjor høst var vi så heldige da vi fikk en avlysing, at Trond Granlund med bandet stilte på kort varsel. Konklusjonen etter den konserten, var at dette måtte vi ha på 1. mai- arrangementet!

Dette er en konsert som starter klokka 15 på dagen og naturlig er det da at aldersspredingen på publikum er svært stor. Hvem passer ikke bedre enn Trond Granlund da?
Trond Granlund er en ekte østkantgutt født på Torshov, vokst opp på Manglerud.

Det er ikke til å komme fra at Trond Granlund har hatt en karriere det har svingt av! 50-talls rocker, popartist med kjempesuksess (spellemannspris i 1981), roots-artist med ditto suksess. Før han midt på 90-tallet fant seg særdeles godt tilrette innenfor norskspråklig, nedempet nærmest tradisjonell visekunst. Hvem har ikke et forhold til "Himmelvogna" og "Bandidos i det fri"?

Han bidro også med en imponerende versjon av Erik Byes «Kommer tid, kommer råd» på hyllestplata “En hildringstime” fra 2005, hvor mange av Norges fremste artister hyllet Erik Bye.

I de siste årene har Trond gått tilbake til røttene med platene ”Sanger jeg lærte av faren min”, ”Bror min og jeg” og ”En rønner fra Manglerud” som tydelig viser Tronds tilknytning til østkanten av Oslo.

Vi ser fram til å høre disse sangene 1.mai.

Med seg i bandet har han sønnen Tommy Granlund (spansk nylongitar), Jan Arild Moe (bass), Jon Grimsby (trommer) og Ernst Nikolaisen f (gitar).

http://www.trond-granlund.no/

Dette er selvfølgelig GRATIS