Engens Gledeshus på Herr Nilsen

27.09.2013 21:30 Herr Nilsen

Engens Gledeshus består av et knippe gamle ringrever

Gunnar Engen, tidligere bassist i Stavangerensemblet, samler en gjeng med rutinerte kvalitetsmusikere under navnet Engens Gledeshus. Han har spilt bass siden 1965, og har også spilt i Englakoret og Reidar Larsen Bluesband. Hadde sitt eget bluesband (The Blue Balls) på slutten av 80 tallet, og spiller fast hver søndag på Dickens pub i Stavanger. Engen blir hyppig brukt som vikar i forskjellige band og har også jobbet mye som studiomusiker.

Bent Patey, Oslo, gitarist og frilansmusiker siden 1973 har bidratt som komponist/arrangør og studiomusiker på over 30 produksjoner med artister som bl. a. Halvdan Sivertsen, Anne Grethe Preus, Geirr Lystrup og Sverre Kjeldsberg. Han var med å starte Bryggerigangen Bluesband 1978 og har i alle år hatt sitt eget band «Patey’s Pipe» med varierende besetninger. Nominert til Spellemannsprisen to ganger.

Per Riis er en høyst respektert gitarist og vokalist fra Stavanger som er kjent for sin særegne og dynamiske stil. Hans slidegitar-spill blir spesielt verdsatt i de forskjellige bandene han deltar i, både på turné og i studio. Per har spilt i en rekke lokale band fra tidlig på 80-tallet, bl.a. sammen med Reidar Larsen og i bandene Rått & Råde, Englakoret og Hard Luck Bluesband.

Olav Gustafsson har vært profesjonell trommeslager siden 1967. I 10 år bodde han i Berlin, og medvirket som studiomusiker på over 150 LP innspillinger på 70-80 tallet. Reiste tilbake til Norge igjen i 1985 og begynte som trommeslager hos blant andre Jonas Fjeld Band og Jørn Hoel, før bluesen og jazzen tok tak i ham. Begynte samarbeid med bl.a. Reidar Larsen, Vidar Busk, Dr. Bekken og Elmor James Tribute Band. Også internasjonale artister som Ike Turner, Homesick James, Roy Gaines,Tony Vega Band. Olav er fast trommeslager i Big Chief Jazzband, R&B Express og nå også i Patey’s Pipe

Billetter kr 150 for medlemmer, kr 200,- for ikkemedlemmer på Billettservice eller i døra