Geir Wentzel Band

03.05.2013 21:30 Herr Nilsen

Etter mer enn 40 år med soulens, rhythm'n'blues, jazz og funk er det duket for en skikkelig musikkfest på Herr Nilsen når Geir Wentzel med følge inntar scenen. Geir Wentzel Band har holdt det gående i over 40 år, og er "still going strong". Bandet er faktisk så gammelt at det har hatt en radiohit på Radio Lux! Konseptet har vært uendret alle åra, 10 personer som får fjes til å smile, føtter til å trampe og hofter til å rulle. Geir Wentzel med sitt Hammond B3 og sin trompet er kapellmester for et groovy og spillelystent lag. Innenfor strenge musikalske rammer har Geir Wentzel band klart å skape et helt unikt sound. Under Notodden bluesfestival 1997 måtte legenden Ike Turner nærmest holdes vekk fra scenen i sin iver etter å jamme med bandet. Det samme gjaldt Turners band og B.B. Kings band som sto spilleklare bak scenen.

Bandet spiller soul, rhytm&blues, litt funk og litt jazz, på alvor. Musikk like mye for kroppen som for hodet. Du kan lytte, du kan danse, du blir glad, får et kick og en musikalsk opplevelse som sitter lenge.

Bandet spilte heftig soul da de dukket opp i 1966 og bak navnet Wentzel skjulte det seg er rekke navn som skulle få stor innflytelse i den norsk pop-musikk. Geir Wentzel Larsen, Arild Engh, Trond Eliassen, Sveinung Hovensjø og Inger Lise Andersen er alle navn som de fleste vil nikke gjenkjennende til selv i dag. "Get Closer" som ble gruppens eneste plateinnspilling, blir i dag sett på som en soul-klassiker.

I bandet:

°          Geir Wentzel - vokal, Hammon B3, trompet

°          Morten Wentzel - piano

°          Bror Skog - gitar

°          Bjørn Holm - bass

°          Kai Frode Michaelsen - trommer

°          Espen Kristoffersen - trompet

°          Torbjørn Sunde - trombone

°          Petter Skretting - altsaksofon

°          Håvard Fossum - tenorsaksofon

°          Bjørn Barlo - barytonsaksofon

Møt opp og få med dere en aften av de sjeldne.

Billetter på Billettservice eller i døra.

Priser? Medlemmer kr 200,-  Ikke medlemmer kr 250,-