Kåre Virud Band

05.04.2013 21:30 Herr Nilsen

Kåre Virud Band

Kåre Virud er selve grunnfjellet i norsk blues, og var kanskje den aller første bluesmann i Norge med eget elektrisk band. I august 2012 ble Kåre Virud fortjent hedret som en av de tre første på Notoddens nye ” Blue Walk of Fame” sammen med B.B. King og ZZ Top!

Kåre Virud Band har eksistert siden 2000. Bandmedlemmene ble opprinnelig håndplukket til å være med på et bestillingsverk under Notodden Blues Festival dette året. Konserten fikk meget gode kritikker og resulterte i CD’en ”I teatret”, som ble nominert til Spellemannspris i klassen for blues 2001.

Bandets nyeste plate, ”Ild og vann”, kom i 2005. Den ble også nominert til Spellemannspris, og den gangen gikk den altså helt til topps!

Kåres varemerke er norske tekster, noe han har vært tro mot helt siden den første plata ”Barbeinte engel” i 1974. Hans sans for gode tekster brakte ham etterhvert i kontakt med Jan Erik Vold (Dylan på norsk) og Lars Saabye Christensen (Norsk Utflukt).

En aften med Kåre Virud er en sterk blanding av rå blues og blå ballader som bare han kan levere det. Kåre Virud Band består av:

Kåre Virud (vokal, gitar) Espen Fjelle (orgel, piano) Baard Slagsvold (bass, vikal) og Tore Wildhauer (trommer, vokal)

Billetter: På Billettservice eller i døra.

Medlemmer kr 200,- Ikke medlemmer kr 250,-