Oslo RoryNights 2013

01.02.2013 21:00 Herr Nilsen

Oslo RoryNights 2013

OSLO RoryNights for 5. gang!

På Herr Nilsen

Fredag 1. og lørdag 2. Februar 2013

kl. 21:00 begge dager.

Da har vi igjen gleden av å invitere dere til de årlige Oslo RoryNights.

Et lite jubileum denne gangen;  den femte i rekken!

Som vanlig med topp Rory tributt artister.

4 band og 2 akustiske solo artister vil denne helgen gjøre sitt aller

for å hedre Rory Gallagher og atter engang skape den gode

Rory stemningen vi nå er blitt vant til på Herr Nilsen!

 Rory Gallagher (1948 - 1995)

 Rory Gallagher var den første irske blues- og rockeartisten med internasjonal suksess utenfor Irland. Han startet karrieren med sitt band Taste på Isle Of Wight festivalen i 1967, og han turnerte  og gav ut album til sin død i 1995.

Rory Gallagher gav han ut 15 studioalbum, en rekke live album og solgte over 30 millioner plater i løpet av karrieren. Han turnerte i USA 25 ganger,  og han turnerte uten stans i Europa gjennom hele karrieren. Han spilte flere ganger i Norge, blant annet på Hortensfestivalen i 1978, hvor også Bob Marley stod på programmet. Mange nordmenn vil også huske ham fra ”Rockpallast” konsertene på NRK natt til 1.mai på 70-tallet.

Rory Gallagher hadde sin storhetstid tidlig på 70-tallet. Han ble blant annet valgt til det toneangivende engelske musikk tidsskriftet Melody Makers ”Top musician of the year”. Han ble også tilbudt jobben i Rolling Stones i 1974, men han avslo da han fryktet det ville ødelegge hans integritet som artist.

Rory Gallagher var ”gitaristenes gitarist” og nøt en enorm respekt blant andre gitarister og artister. Jimmy Hendrix ble på Isle Of Wight festivalen spurt av en journalist i New Mucical Express ”How does it feel to be the best guitarist in the world?”. ”I don´t know, ask Rory Gallagher” svarte han...

PROGRAM:

Fredag 1. Februar 2013 kl. 21:00

Bearded Babies

Bearded Babies er et fast innslag på RoryNights. De er norges eneste Rory tributt band og åpner i år ballet. Bandet har holdt det gående i 5 år og spilt på diverse Rory festivaler omkring i Europa. Neste gang er de invitert til Tyskland i desember 2012.

Doug Carrol

Doug kjenner dere best som frortmann og gitarist i skotske "Against The Grain", som har spilt på Oslo RoryNights ikke mindre enn 3 ganger. Denne gangen stiller Doug med akkustisk gitar, og vi kan love at han er akkurat like bra med den som med den elektriske. Det er bare å glede seg! 

Dave McHugh Band

Irske Dave McHugh Band, med base i Dublin, er kanske det Rory bandet som har holdt det gående lengst, og det er ikke den festival der ikke Dave og bandet har spilt. Dave og bandet har gjort det til et varemerke å grave litt dypere i Rory og Taste katalogen enn de øvrige Rory bandene. Forvent et fyrverkeri av bluesrrock og låter du ikke hører hver dag på en Rory tributt.

Lørdag 2. Februar 2013

Mishap

3 irske gutter på 20 år, fra Rory´s hjemby Cork som vi antar ingen av de som så dem i fjor har glemt! Til tross for alderen spiller disse gutta fletta av de fleste andre Rory bandene med sin medrivende og energiske sceneopptreden. Ikke gå glipp av disse gutta!

Riccardo ”Riki” Massini

”Il Maestro” representerer i år Italia. Noen av dere vil huske ham som den lille luekledde trollmannen som spilte og sang med ”Loanshark Bluesband” på ORN i 2011. En gnistrende gitarist som tryller med gitaren. Han spiller akkustisk denne gangen, og vil også bruke ORN 2013 for å presentere sin nye CD som kommer snart.

Fall Apart

Dette er et tysk band som er sammensatt for anledningen. Det består av 2 deler (bass og trommer) fra ”Remember Rory” (som har spilt for oss på ORN tidligere) og en del (gitarist og vokalist) fra ”The Loop”, altså to av det beste Rory bandene. De spilte i år fantastiske konserter i Ballyshannon, den største årlige Rory tributten i Irland. Vi lover en konsert som kommer til å rocke Herr Nilsen!

Billetter:

Weekend pass: 300/400  - medlem/ikke-medlem

Enkeltdag (fredag eller lørdag) : 200/250 - medlem/ikke-medlem

Billettservice i salg nå!

Eller i døra (hvis du tør ta den sjangsen!) fra Kl.20.00