The Reverend Peyton's Big Damn Band

26.04.2013 21:30 Herr Nilsen

The Reverend Peyton's Big Damn Band

12. oktober i fjor hadde vi dette bandet på Herr Nilsen. Vi ble så begeistret at vi ønsket ha dem igjen. Bandet har en liten fans-skare i Oslo og den ble i løpet av kvelden større. De sjarmerte oss i senk!

 

Bandet karakteriseres som en hillbilly country blues trio. De består av Josh Peyton på gitar og vokal, hans kone Breeze på vaskebrett og Peytons fetter Aaron Persinger på trommer, alle fra Indiana i USA.

 

Peytons særpregede sangstemme ”roper” og skriker ut sine tekster på en særpreget måte og sammen med slidegitaren, vaskebrettet og rytmene gir dette en herlig og fengende lyd rett fra de dype sumpene ved Missisippideltaet.

Tekstene i låtene innholder små fortellinger om bandets liv på landet i Indiana, om familien og gjerne hverdagsskildringer fra det 21. århundre. Musikken og lyden kunne gjerne ha kommet fra Louisiana eller Missisippideltaet i forrige århundre.

De har gitt ut 5 album, det nyeste i august 2012, Between the Ditches . Albumet ble lovprist i pressen:

“The country blues is a gift of 20th century American music, and it’s awesome to see a band tap into its legacy with so much gusto and original vision.” – Music City Roots

www.bigdamnband.com/about

 

Billetter: Medlemmer kr. 200,- Ikke medlemmer kr. 250,- på Billetservice eller i døra