Ungdomskonsert m JFK & his Rude Mood og Klara & her Estimates

08.02.2013 21:30 Herr Nilsen

I januar i 2012 hadde vi en dobbeltkonsert med to unge bluesband og studentmoderasjon på billettene. Dette var en vellykket kveld og ca to/tredjedeler av publikum benyttet seg av moderasjonen. Dette ble gjentatt med nye unge band i november samme år. Vi har vedtatt å gjøre dette til et fast halvårig arrangement. I utgangspunktet plukker vi band fra Rampelyskonsertene som vi mener bør få en profesjonell scene, motta honorar og samtidig også bruke sitt eget nettverk til promotering. Dette er en god mulighet for å få vist bluessjangeren til et noe yngre publikum og oppfylle videre vår formålsparagraf. Bandmedlemmene skal i hovedsak være under 26 år.

Per dags dato er et av bandene helt klare:

JFK And His Rude Mood består av Øyvind Strøm (bass,) Martin Tosterud (tangenter,) Stian Føyen (trommer,) og Jonathan Fimland Kleven (gitar og vokal.)
Det er sagt at de er det skumleste bluesbandet sør for Svalbard. Musikken høres ut som den kryper fram fra det dypeste og mørkeste hullene i Oslo. De spilte på Rampelyskonserten i februar 2012.

Fra et intervju av bandet i Groruddalen.no:

Bandmedlemmene mener selv at de spiller i en sær sjanger - med tanke på at alle guttene er i begynnelsen av 20-åra. – Det er få ungdommer som hører på blues. Mange anser blues som veldig «gubbete», men slik synes ikke vi det er, sier Føyen. Bandet ønsker å gjøre sjangeren mer spiselig for unge. – Vi drømmer ikke om verdensherredømme, men det hadde vært gøy om vi kunne bidratt til å gjøre blues mer allment, mener Strøm.


Klara and her Estimates er en gruppe på 6 som spiller soul,gospel, blues, pop og folkrock. Bandet er ganske nystartet og spiller coverlåter i tillegg til egetkomponert.

Billetter: på Billettservice eller i døra. Medlemmer kr 100,- ikke medlemmer kr 150,-

                NB! Studenter betaler medlemspris ved å vise gyldig studentkort!!