Backporch Society - Vidar Busk & Daniel Eriksen

28.11.2014 22:00 Backporch Society Herr Nilsen

Backporch Society - Vidar Busk & Daniel Eriksen

Her skjuler seg gitaristene Vidar Busk og Daniel Eriksen, samt trommeslager Stig Sjøstrøm. Trioen byr på en unik reise i klassisk deltablues, og en kveld preget av musikalsk overskudd, energi og mengder av humor.

Billetter kr 300,- / medlemmer kr 250,- kjøpes i døra eller på Billettservice.

Når gitarvirtuos Vidar Busk og bottleneck-gitarist Daniel Eriksen slår seg sammen, blir det en heksegryte av blues, vintage rock 'n roll og soul. Utstyrt med dobro, barytonstrenger, trampeboks og et repertoar bestående av blueshistoriens godbiter, samt egne låter fra Busk og Eriksens respektive diskografier, leverer gitaristene et helaftens show du sent vil glemme.

Vidar Busk dro til USA som 15-åring for å spille med den amerikanske artisten Rock Bottom. Her utviklet han en enorm teknikk og rutine som livemusiker. Busk har mange album på samvittigheten og har mottatt Spellemannsprisen to ganger, samt Notodden Bluesfestivals Bluespris og Telemark Fylkeskommunes Kulturpris. Busk regnes i dag som en av Norges fremste gitarister og er konstant på turné med mye god musikk i bagasjen.

Daniel Eriksen har, gjennom omfattende turnering og knallhardt arbeid, opparbeidet seg et rykte som en fremragende slidegitarist. Han har turnert flere kontinenter med sin blanding av svingende deltablues og dampende New Orleans-rytmer. Debutplaten ”Ya Ya” kom i 2006 og fikk flotte kritikker. Oppfølgeren ”Muddy Days” ble sluppet i 2010 og befestet hans rykte som en solid bluesartist med noe å melde. Sammen med Stig Sjøstrøm, ga han i 2013 ut mini-albumet "Grey Goose: A Tribute To Leadbelly”.

http://www.vidarbusk.no/
http://www.facebook.com/vidarbusk
http://www.daniel-eriksen.com/
http://www.facebook.com/pages/Daniel-Eriksen-Blues-Recording-Artist-Slide-Guitarist/258285230875686