Bjølsen Valsemølle 1. mai kl 15.00 på Herr Nilsen

01.05.2014 15:00 Bjølsen Valsemølle Herr Nilsen

Bjølsen Valsemølle 1. mai kl 15.00 på Herr Nilsen

Tradisjonen tro markerer Østkanten Bluesklubb 1. mai hvert år med en gratis ettermiddagskonsert. Arrangementet er en del av vårt engasjement mot rasisme og er tilegnet Benjamin Hermansens minne.

Vi starter klokka 15.00 med Marianne Oulie Wiik på pianoet, som sammen med en solist fra den Norske Opera gir ettermiddagen en verdig start. Internasjonalen, Til Ungdommen og et utdrag fra en kjent opera vil garantert bevege oss alle.

Etter denne innledningen er det Bjølsen Valsemølle som står på scenen på Herr Nilsen.

Trond Ingebretsen starta Bjølsen Valsemølle på slutten av 70-tallet i bydelen Bjølsen i Oslo. Høsten 1982 debuterte bandet med plata ”Fem på midnatt”, produsert av Åge Aleksandersen. Plata fikk kjempekritikker og låta ”Soria Moria” ble en slager. Bjølsens varemerke var melodiøs rock med norske tekster skrevet av bandets vokalist Trond Ingebretsen. Trond sang om livet i storbyen og menneskene som lever der på en sterk og overbevisende måte. Med noen avbrekk har bandet vært på turneer og laget plater hele veien.

I 2013 kom det siste studioalbumet «Kong Vinter» med 12 nye låter og til glimrende kritikker fra plateanmeldere. Musikalsk beveger Bjølsen seg fortsatt i det staute, stolte, sjelfulle og voksne rockelandskapet med harvende gitarer og surklende orgel. Tekstmessig er det fortsatt historiene fra folks hverdag som gjelder; som tante Gerd på 95 i Nordbygata, kjærlighet over landegrenser, besteforeldres vei til Oslo og Vålerenga, syklende menn villige til det meste, død, ensomhet, håp og livsmot inspirert av Selma Lagerlöfs barnebok-klassiker Nils Holgerssons forunderlige reise.

Bandet består av Trond Ingebretsen (sang, gitar og munnspill), Leif Ottesen (gitar og kor), Endre Christiansen (orgel, piano og synth), Finn Lilleseth (trommer) og Lars Aas Hansen (bass og kor).