Eden Brent

22.11.2014 22:00 Eden Brent Herr Nilsen

Eden Brent

Endelig har vi fått det til. Bluespianisten Eden Brent fra Greenwood, Mississippi er tilbake i Oslo. Med seg har hun et strålende komp og alt ligger til rette for en heidundrende festkveld.

Billetter kr 250,- / medlemmer kr 200,- kjøpes i døra eller på Billettservice.

Beskrevet av en kritiker som "Bessie Smith møter Diana Krall møter Janis Joplin," er 2009 Blues Music Award vinneren av både "Acoustic Artist of the Year" og "Acoustic Album of the Year" en mesterlig blues- og boogiepianist og vokalist som kombinerer elementer av blues, jazz, soul, gospel og pop. Eden har vært med lenge. Hun spilte i 16 år sammen med den avdøde bluespioneren ”Boogaloo” Arnes, og det var han som begynte å kalle den lille jenta for Little Boogaloo. Hun var en ung hvit kvinne som reiste rundt med en eldre svart mann, og dette vakte oppsikt. I positiv forstand. Jenta med det lange året spiller boogie og blues så rått atdet meste ikke er sammenlignbart.. Eden synger melankolske låter, hun drar til med jukejoint låter med tvilsom lyrikk og hun blander dette med Delta blues. Sammen blir det en gumbo fra Mississippi som tar pusten fra de fleste av oss.

I 2006 vant Eden The Blues Fondation’s International Blues Challenge, hun har delt scene med BB King og hun har spilt for presidenter. Jenta fra Greenville scoret full pott med plata ”Mississippi Number One” i 2008, og har i ettertid reist masse rundt på festivaler i USA og Europa. I 2010 

Vi sier som Chip Eagle fra Blues Revue: ”I Eden Brent kan man høre spøkelsene fra Mississippi i duett med morgendagens blues”.