GammalGrass fredag 16. mai kl 22.00 på Herr Nilsen

16.05.2014 22:00 GammalGrass Herr Nilsen

GammalGrass fredag 16. mai kl 22.00 på Herr Nilsen

Gammalgrass er en supertrio i ordets rette forstand. Stian Carstensen, Ola Kvernberg og Ole Morten Vågan gir seg bluegrassen, folkemusikken og en hel del annet i vold. Det er noe nærmest ubegripelig imponerende over disse guttas ferdigheter på sine instrumenter. Etter år utelukkende som myteomspunnet og særs utadvendt liveband kommer Gammalgrass i år med sitt debutalbum, og etter 3 år med sporadisk studiokollokvie kan stjernetrioen presentere et musikalsk smørgåsbord med folkelige/forhatte (kryss av det som ikke passer) instrumenter som banjo, trekkspill, steelgitar og fele i sentrum. Musikken er en lapskaus av gammaldans, bluegrass, barokk(!), jazz, ballroom og country!

Musikantene Stian Carstensen, Ola Kvernberg og Ole Morten Vågan er av de beste og mest spellsugne i kongeriket. Trioen et sprudlende ensemble som med humor og overskudd tar oss med på en reise i et hittil lite utforsket musikalsk landskap, der de fleste taktarter og sjangre blir utsatt for mer eller mindre respektløse tolkninger.
Trioen har vært en litt ukjent perle for publikum, for som regel har bandet dukket på nachspielkonserter rundt om på diverse festspill og festivaler.

Bandets medlemmer
Stian Carstensen spiller trekkspill, fiolin, gitar, banjo, fløyter og en rekke andre instrumenter. Han lærte å spille trekkspill som ni-åring og turnerte allerede i USA som 11-åring og gjorde suksess med sin egen melodi «If I only could get a little Lefse». Hans store interesse for bulgarsk, indisk og amerikansk tradisjonsmusikk har medført en rekke studieopphold i de respektive land og bidratt til å utvikle en særdeles mangfoldig og original musikant, etter manges mening en av landets mest virtuose sådanne.

Stian har benyttet mye tid i Bulgaria de siste 15 år og har studert mystikken i den bulgarske folkemusikken. Han hadde blant annet et toårig stipend fra Kulturrådet for å studere Bulgarsk tradisjonell polyfoni og har spilt med de beste bulgarske folkemusikere. Stian har også studert ”bluegrass” i Kentucky med flere lokale banjo spillere.

CVen hans omfatter en rekke utgivelser i eget navn, samt samarbeid med navn som Mike Patton, Joshua Redman, Bireli Lagrene, Michael Brecker, Djano Bates, Stefano Bollani, samt mange andre og han har vært med på over 100 album innen ulike musikksjangere. Men, mest kjent er han som frontfigur i bandet Farmers Market som ble årets vinnere av Spellemannsprisen i åpen klasse. Bandet har turnert Japan, USA og hele Europa.

Ola Kvernberg (fiolin,bass, piano osv.) er kjent for sitt virtuose string-swing-spill og sin evne til å ubesværet bevege seg mellom ulike sjangre. Han begynte å spille folkemusikk i ung alder, og ble klassisk skolert gjennom den kommunale musikkskolen. Da han var 16 begynte han å spille jazz, og ble senere utdannet ved Jazzlinja (NTNU). Ola ble spontant kjent etter et møte med Hot Club de Norvège i 2000 under den årlige Djangofestivalen i Oslo. Ola Kvernberg er en fiolinist med bakgrunn fra folkemusikken, men som må anses som en virtuos, bredfavnende jazzfiolinist med kreativ nysgjerrighet på pop, rock og alle andre musikkformer.
Han har spilt med bl.a. Pat Metheny, Jimmy Rosenberg, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Philip Catherine og Thomas Dybdahl. Ellers har han som kjent sitt eget band, Ola Kvernberg trioen.

Ole Morten Vågan (kontrabass) er i likhet med de to andre utdannet ved jazzlinja. Han har i en årrekke ledet bandet Motif og ellers spilt med bl.a. Maria Kannegaard, Bugge Wesseltoft, Roger Kellaway og Jonas Kullhamar. I år 2000 mottok han NOPA's komponistpris, og i 2001 «Young Nordic Jazzcomets» på København Jazzfestival.
Han er også fast medlem i band som Bugge wesseltofts ” New concptions of Jazz”, Håvard Wiik trio, Generator X, Maryland og Tore Brunborg trio.

Til sammen sitter de med en enorm musikksjangerforståelse, og ut fra den databasen lager de musikk verden aldri har hørt før.

Billetter kr 250,- / medlemmer kr 200,- kjøpes i døra eller på Billettservice.