Geir Bertheussen Blues Express

26.09.2014 22:00 Geir Bertheussen Blues Express Herr Nilsen

Geir Bertheussen Blues Express

Blues fra Nord-Norge denne fredagen. Geir fra Tromsø er en av de mest fargerike personlighetene i det norske bluesmiljøet, og konsertene hans er alltid en stor opplevelse med en vellykket krysning av strålende musikk og showmanship.

Billetter kr 200,- / medlemmer kr 150 kjøpes i døra eller på Billettservice.

Geir Bertheussen Blues Express er et av de mest autentiske Chicago Blues bandene du finner i landet.
Geir selv, reiste på en "studietur" nedover Highway 61 i fjor, fra Chicago, Illenois i nord til Clarksdale, Mississippi i sør.
I Chicago fikk han anledning til å spille for fulle hus på selveste Buddy Guy Legends, og fikk bla møte mannen (Buddy Guy) i egen person som hele kvelden hadde sittet å nikket bekreftende. Og dette er altså starten på det eventyret bandet nå er i ferd med å begi seg ut på. For turen til Geir gikk som sagt lengre sør, nemlig til bluesen vugge i dypeste Mississippi.
Og på en av de eldste bomullsplantasjene som enda står igjen, sådde han ideen om en liveinnspilling der, akkurat slik mentor og venn, Charlie Musselwhite som Geir og hans band varmet opp for på Nidaros Bluesfestival i 2010, gjorde i fjor. For bandet skal nemlig tilbake hit i Oktober og spille inn neste skive - live selvsagt

Flere store festivaler står så i kø; King Biscuit Blues Festival i West Helena, Arkansas, Highway 61 Blues Festival i Mississippi, Hal & Mals, samt Holy Rich.
Bandet skal reise fra New Orleans til Memphis, via Clarksdale. Rett tilbake til kilden med andre ord. King Biscuit er kanskje den gjeveste bluesfestivalen i verden.

Geir Bertheussen har holdt på med blues i 25 år. Han synger blues på mange måter slik Howlin Wolf gjorde det i sin tid, og munnspill trakterer han bedre enn noen gang.
Han var på 90 tallet en av mange bluesartister i landet som opplevde en renessanse innen sjangeren og spesielt i Nord-Norge ble Bertheussen godt kjent. Han spilte inn en Live CD hos NRK i 1995 "Live", og fulgte opp med nok en CD i 1997 "Live At Shit Happens MC". I 2001 spilte han inn sin første studio CD "Grounded" som ble tatt imot med strålende kritikker i både bluesmiljøet og ellers. Turneer land og strand over hele Norge i en årrekke, ledet til neste innspilling som først kom i 2011, men med ny og mer stilsikker besetning. Bare håndplukkede musikere av Bertheussen selv, som teller Kai-Sverre Fjellberg på gitar, Trond Hansen på Bass og Per Øyvind Winther på trommer. Alle 3 har spilt blues i en årrekke og utgjør i dag Blues Express.
Kai-Sverre Fjellberg har fartstid fra tidligere konstellasjoner med Geir Bertheussen fra før og Little Andrew, mens Trond Hansen har spilt med Marith Endresen i en årrekke både i hennes blues/soul baserte band Mighty Marith & The Mean Men, men også det legrendariske popbandet January fra 80-tallet. Per Øyvind Winther har fartstid med Geir fra før, og en rekke andre tidligere blues og rockeband.

I fjor etter at Geir kom hjem fra statene, dro bandet ut på en 3 ukers turne med artisten Greg Izor fra Austin Texas.
Izor fronter til vanlig texaneren Anson Funderburgh & The Rockets, og har i tillegg sitt eget band. Det ble en veldig suksessrik turnee, der Bertheussen og Izor fikk utfolde seg fritt i en såkalt "Harmonica Rumble".

Geir og bandet hans har spilt på en rekke festivaler i Norge.
Her kan nevnes Nidaros Blues Festival, Ørlandet Blues Festival, Notodden Blues Festival, Østersund Blues Festival, Codstock, Sementblues samt en rekke andre bluesklubber og bluesrelaterte arrangementer.