Karin Wright - releasekonsert

17.10.2014 22:00 Karin Wright Herr Nilsen

Karin Wright - releasekonsert

Karin Wright er klar med ny plate, og den overlegent mest kompromissløse countrysangerinna i Norge feirer begivenheten hos oss i Østkanten Bluesklubb. Vi håper vi er tilliten verdig.

Billetter kr 200,- / medlemmer kr 150,- kjøpes i døra eller på Billettservice.

Karin Wrights fjerde album er back to the basics. Etteret par countryrock album er hennes siste produksjon strippet ned til grunnfjellet, et ekte bluegrass album produsert av Don Wayne Reno og Dale Reno. Låtene er plukket ut med omhu, med Karins stemme i fokus. Låten"Salty Dog" ble første gang spilt inn i 1924 med Papa Charlie Jackson for Paramount og Broadway. "Jealous Heart" med Jenny Lou Carson er fra 1944. Rolling Stones låta «You Got The Silver» har fått en country feel som passer Karin som hånd i hanske. De fleste låtene er hentet fra 50 og 60 tallet, med unntak av « Like A Fading Rose», «Sandy» og « True Believers». De to førstnevnte er laget i samarbeid med Johanna Demker og sistnevnte i sammen med Nikolai Grasaasen og siste års spelemannsvinner i genren country Bendik Brenne. 12 låter i alt. "Emotions" er skrevet av Don Reno som er Don Wayne's og Dales far. Don Reno's største suksess var med låten "Duelling Banjos" som er kjent fra filmen "Deliverance". Reno & Smiley låten "I'm Long Gone" er med på soundtracket til storfilmen " Oh Brother Here Art Thou". Don Reno spilte også med Bill Monroe en legende innen bluegrass. Så man kan godt si at Don Wayne og Dale falt i bluegrassgryta som små. På begynnelsen av 2000 tallet startet de rockgrassbandet Hayseed Dixie som reiste Europa rundt med sin egenartede blue/rockgrass tolkninger av AC/DC. Stor suksess i Storbritannia. Etter 14 år på veien fant de ut at nå var det på tide å vende tilbake til den musikken de ble flasket opp på nemlig ekte bluegrass!

På "You Got The Silver" har Karin med hele Reno & Harrell Band: Mitch Harrell gitar/kor. Robbie Wells fele/kor, Ron Spears ståbass/kor, Dale Reno Mandolin/kor og Don Wayne Reno banjo/gitar. Mary Butterworth Prillaman/kor. Steve Wilson ble hentet inn for å spille dobro, for første gang på femten år lot han seg overtale til å komme i studio og bli med på en innspilling. Til daglig jobber Steve i en musikksjappe og Dale fikk denne utrolige dobrospilleren frem fra glemselen. Vi sto i kontrollrommet og fulgte med når Steve satte i gang å spille, gåsehud på alle "mann"! "You Got The Silver" ble spilt inn på en uke i hjertet av Virginia. Rett utenfor byen Roanoke ligger studioet til Harold Thompson ved en nydelig innsjø, stemningen var på topp fra dag en. For Karin var det en fantastisk lærerik uke i studio med disse eksepsjonelt dyktige musikerne, en utrolig musikalsk opplevelse! Albumet er spilt inn live, nakent og direkte og fylt med nydelige harmonier, for de utvalgte som har fått høre på "You Got The Silver" har fått assosiasjoner i retning av Rose Maddox og Patsy Cline. Musikken er en tidsvandring tilbake i tid og låter som det er spilt inn i gamledager, akkurat det lydbildet som Karin ønsket seg! "You Got The Silver" blir sluppet høsten 2014!

Gutta som Karin skal ha med seg ut i forbindelsen med plateslippet er:
Knut Hem: Dobro
Terje Kinn: Mandolin
Erlend Støylen Hølland: Ståbass
Dagfin Hjort Hovind: Akkustisk Gitar
Even Reinsfelt Krogh: Banjo

Disse eminente musikerene har lang fartstid på norske veier. Knut og Terje spiller fast med Øystein Sunde og har sine egne prosjekter ved siden av. Erlend og Even er med i Lucky Lips som har gjort stor lykke ute i Europa og her hjemme, Dagfin er et gitarfantom som har trådt sine ungdomsår i bandet til Stephen Ackles. Han spiller også fast med Signe Marie Rustad og i andre kule band.

Karin er veldig glad og stolt over å ha slike ringrever med seg ut for å glede folket! Bluegrass og god gammeldags country for alle penga! Hell yeah!

Hjemmesider: www.karinwright.com
www.renoandharrell.com