Signe Marie Rustad fredag 25. april kl 22.00 på Herr Nilsen

25.04.2014 22:00 Signe Marie Rustad Herr Nilsen

Signe Marie Rustad fredag 25. april kl 22.00 på Herr Nilsen

Signe Marie beveger seg med utsøkt eleganse i country- og americanaland, og byr på store musikalske opplevelser med egenskrevet materiale.

Singer/songwriter Signe Marie Rustad er født og oppvokst på Rustad i Elverum, der skogen, elva og jordene har tilført en urokkelig ro og en vedvarende rastløshet. Flere av låtene hennes bærer derfor i seg en søken etter balanse mellom nettopp disse to elementene: roen og rastløsheten.
I november 2012 slapp Signe debutplata “Golden Town”, produsert av Håkon Gebhardt (tidligere Motorpsycho, HGH). Platetittel “Golden Town” er en direkte referanse til mamma Marys oppvekstby Golden, Colorado, og er i seg selv et symbol på tilstanden av balanse mellom roen og rastløsheten som låtskriveren er på søken etter.

Østlendingens anmelder ga “Golden Town” terningkast 6: “Hadde jeg hørt hennes musikk uten å ane hvem det var, ville jeg tippet at det var en amerikansk toppartists fjerde album som nå nådde nye høyder”. Dagbladet skrev at plata har “poetisk trøkk i tekster og melodier, og i stemmen til Signe Marie, som i oppsiktsvekkende grad behersker countryrock-sjangeren”. Hamar Arbeiderblad og Stavanger Aftenblad trillet begge terningkast 5, og plata fikk god omtale i “Radio Rock” på P1.

Signe har utviklet sitt talent mer eller mindre i det stille – skrevet låter og jobbet med sitt uttrykk over en periode på 10 år. Hun har spilt live i ulike konstellasjoner og har medvirket på flere andre artisters produksjoner. Veien frem til første plate har vært lang, men da hun vinteren 2011 startet samarbeidet med produsent Håkon Gebhardt, løsnet det. I godt over et halvt år pendlet hun Oslo-Trondheim for å jobbe med Gebhardt i Das Boot studio i Trondheim.

Musikerne er hentet både fra Signes faste liveband og fra musikkmiljøet i Trondheim, alle med det til felles at de har forstått musikken og den retningen låtskriver Signe og produsent Gebhardt ønsket at den skulle ta