SoulNite lørdag 8. mars kl 21.00 på Kafe Vanguard

08.03.2014 21:00 Div. artister Kafe Vanguard

Vi inviterer til feiring av den internasjonale kvinnedagen sammen med soul- og bluesbandene Billy T. Band, Soul Train og Bergo's Berme forsterket med kvinnelige gjestevokalister.

Dørene åpnes kl 20.00. Konsertstart kl 21.00.

Bergo's Berme - www.facebook.com/BergosBerme
Gjestesanger: Miriam
Bergo's Berme er et band av garva musikere med Magnar Bergo som primus motor. Repertoaret består av classic soul, vintage rhythm 'n blues - og någå attåt. Alle unntatt sjefen sjøl synger, og gruppa har gjerne med seg blås og gjester. Magnar har her samlet et utvalg av musikere han har spilt med siden 1960-tallet og opp til i dag. Medlemmene har medvirket i band som West Avenue Orchestra, Band of the Sixties o.a.

Medlemmer:
Magnar Bergo - trommer
Jon Richard Fjerdingstad - vokal/perkusjon
Snorre Opsahl - vokal/tangenter
Tor Eilev Almankås - vokal/bass
Jon Egil Brekke - vokal/gitar
Håkon Høye - vokal/gitar

Blåsere høsten 2013: Ove Helset - trompet
Oda Hveem - tenorsax/fløyte
Sarah Nordal Strand - saxer/fløyte/vokal
Niklas Joelsen - trombone

Soul Train
Gjestesanger: Linda Kvam
En gjeng musikere som er kjent fra mange bandkonstellasjoner de siste årene har med sin felles interesse for denne stilen samlet seg om prosjektet Soul Train. De sju bandmedlemmene er tidligere vel bevandret i det norske bluesmiljøet.

Bandet frontes av sangeren Tom Erik Holmlund fra Brumunddal. Holmlunds kraftfulle og varme stemme ble først kjent for folk utenfor Mjøsområdet gjennom årene i bandet Greasy Gravy, som også ga ut en svært kritikerrost CD i 2007. Soul Train har tatt med seg noe av sounden fra dette bandet, siden fire av medlemmene var med der. En av dem er gitaristen Espen Liland fra Tønsberg, som har en lang merittliste innen flere stilarter. I tillegg til å være fast med Linda Kvam Band blir han gjerne headhuntet når utenlandske soul/blues-sangere trenger en gitarist da de er på norgesbesøk.

Bandets to svært dyktige blåsere er Kasper Værnes (tenorsax/fløyte) og Tom Erik Antonsen (trompet).
Bassist i bandet er veteranen Rune Endal. Mange vil forbinde ham med sine 10 suksessrike år i Totenbandet Vazelina Bilopphøggers. Endal gav opp showkarrieren til fordel for bluesen, og har siden viet alle sin tid til å være aktiv bluesmusiker og redaktør i bladet Blues News. Han er også kjent som den originale og nåværende bassist Vidar Busk & His True Believers. Han var også bassist i bandet Greasy Gravy.
Vidar Busks faste trommeslager Alexander Pettersen håndterer groovet også i Soul Train. I tillegg til også å være fast bak trommene i Billy T Band, er han mye brukt freelancemusiker for norske og utenlandske bluesmusikanter.

Bandet har tilholdssted på Østlandet og hadde sin debut sommeren 2013.

Billy T Band - www.billytband.com
Gjestesanger: Elvy
Er du bevandret i norsk bluesmiljø kjenner du helt sikkert til dette bandet som vokste ut av husbandet på nå nedlagte” Muddy Waters” i Oslo tidlig på 2000-tallet. Med William” Bill” Troiani i front på vokal og bass er dette bandet noe av det beste du får servert innen denne sjangeren her på berget. Nå skal det være sagt at dette ikke er noe rent bluesband. De har både elementer av klassisk R&B, Soul, Rock og Funk.

” Mo-Billy-T”: Billy T Bands 3. skive, kom ut 19. oktober 2012 og har fått meget god mottakelse av både presse og publikum. Albumet ble hedret med Spellemannprisen 2012.

Billy T Band er:
William” Bill” Troiani: Bass og vokal.
Håkon Høye: Gitar og vokal.
Ian F. Johannessen: Gitar.
Alexander Pettersen: Trommer.

Billetter kr 250,- / medlemmer kr 200,- kjøpes i døra eller på Billettservice.