Union Bluescup under Musikkfest Oslo 7. juni 2014

07.06.2014 13:00 Div. artister Christiania torg/Hansken

Uttak til bluescup på Notodden 2014.

Som i fjor har vi fått scene på Christiania torg/Hansken for årets bluescup til Notodden.

3 dyktige band stiller i kampen om å få spille på scenenunder Notodden bluefestival.

Blue Lynx (Union Blues Cup Band 1)

Ærlig og rå bluesrock. Vi er voksne musikere med mange års erfaring som har funnet sammen først og fremst for å ha det moro med musikken. Enten du møter oss på pub, konsert, festival eller andre anledninger kan du forvente et solid og variert knippe av kjente blues- og rockelåter, samtidig som vårt låtvalg ikke bare fokuserer på de største hitlåtene. Vi ønsker å presentere kvalitetsmusikk både for den som vil lytte og for den som gjerne vil danse på bordene!

Linker
www.bluelynx.org/

 

 

        Old Man’s Trio (Union Blues Cup Band 2)

AVi er tre kompiser fra Rælingen som danner “Old Man’s Trio”. Vi er alle 23 år gamle og hvis vi må puttes inn i sjanger, vil jeg si vi spiller bluesrock. Mer dekkende er det at vi har endel reine blueslåter og andre mer reine rockelåter. Streifer også såvidt innom rockabilly. Vi skriver det meste av låtene våre selv, men har også med noen coverlåter. Vi er glade amatører, men har hatt noen opptredener på diverse klubber og ungdomsarrangementer.

Ang. vinnerambisjoner UnionCup:
Vi ønsker å vinne for Mor og Far, Konge og Fedreland. Dele musikken vår med folket er det beste vi vet. Vi har en trommel av historier og fortelle. Bare gleder oss til å dele. Hehe.

Ang. ambisjoner om fremtiden:
Vi ønsker å bringe bluesen tilbake til ungdommen, I en voldsom eksorsisme av data-pop. Dog, mødre og grandtanter er inkludert nederst på agendaen. Vi vil strekke våre trommestikker utover kontinentene og meie ned motstand. Vi er sånn midt på treet engasjert. :)
I sin tid har medlemmene i spilt sammen på steder som Buckleys i Oslo og Lillestrøm Kulturpub.

 

Bendik Bergestig & The Holy Spirits (Union Blues Cup Band 3)

BENDIK BERGESTIG & THE HOLY SPIRITS er et knippe unge, dyktige musikere fra Oslo som liker å boltre seg i bluesskalaens danger zone. Bandet spiller 50/50 egne komposisjoner og klassikere. Stiluttrykket er en mix av Blues/soul/rock/boogie/jazz/orientalsk som kan nærmest defineres som World-Blues.

Lørdag 4. januar i år spilte Bendik Bergestig (21) på Buckleys Roots & Blues Joint i Oslo, og fylte lokalet til randen av tidenes yngste publikum. Med seg hadde han en kvartettversjon av sitt faste backingband The Holy Spirits, noe som ga et større rom for Bendiks eksplosive og eksperimentelle … Les mer

BENDIK BERGESTIG & THE HOLY SPIRITS er et knippe unge, dyktige musikere fra Oslo som liker å boltre seg i bluesskalaens danger zone. Bandet spiller 50/50 egne komposisjoner og klassikere. Stiluttrykket er en mix av Blues/soul/rock/boogie/jazz/orientalsk som kan nærmest defineres som World-Blues.

Lørdag 4. januar i år spilte Bendik Bergestig (21) på Buckleys Roots & Blues Joint i Oslo, og fylte lokalet til randen av tidenes yngste publikum. Med seg hadde han en kvartettversjon av sitt faste backingband The Holy Spirits, noe som ga et større rom for Bendiks eksplosive og eksperimentelle improvisasjonsspill, som lytterne synes å sette stor pris på. Det er denne versjonen av Bendik Bergestig & The Holy Spirits vi melder på årets Union Blues Cup, og vi er stolte av å kunne presentere en norsk blues-artist som appellerer til unge som eldre, og som til sine konserter er i stand til å mobilisere nye generasjoner av blueselskere.

Bakgrunn: Bendiks gitarstil er en original mix av inspiratorer som BB King, Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Jeff Beck og Roy Buchanan. Og I tillegg til utallige timer på gutterommet, er det jazzgitarist Bjørn Klakegg og Vidar Busk som representerer Bendiks skolerte gitarutdanning. 21-åringen har likevel utviklet sin egen signatur. Med finurlige krumspring, nærmest umulige bends og rike melodilinjer spenner han over hele registeret fra det blå, sarte til det kompromissløst aggressive. Som de gamle Delta-gitaristene spiller han uten plekter, noe som åpner for en nyansert touch som er sjelden å høre nå for tiden. Tykke gitarstrenger og baryton-tuning gjør også sounden helt unik.

Union Blues Cup: Bendik har deltatt i cupen tidligere. Allerede i 2010 vant han prisen for beste individuelle gitarspill. Men han har til gode å gå til topps i selve finalen. Når han nå melder seg på igjen, er det med et topp motivert band som ser på Union Blues Cup som en plattform for nasjonalt gjennombrudd, og ikke minst nøkkelen til spillejobber over det ganske land. BENDIK BERGESTIG & THE HOLY SPIRITS er en gjeng unge menn som vil satse. De vil ut på veien, ut til bluesklubbene. De ønsker å skape seg et bredt og varig publikum, i byene som i distriktene! Men som så mange andre unge bluesartister i etableringsfasen, er det en utfordring å skaffe gigs, særlig utenfor eget «revir». En seier i Union Blues Cup vil trolig være det kick-off som skal til.

Med backingbandet THE HOLY SPIRITS har Bendik som visjon å foredle og fornye bluesen. Det er liten tvil om at gutta har ferdighetene og x-faktoren. Her er det talent og farge nok til å kultivere en ny norsk super-gruppe!

 

Les mer om hele programmet på Christiania torg