1. maikonsert med Rita Engedalen & Backbone

01.05.2015 15:00 Rita Engedalen & Backbone Herr Nilsen

1. maikonsert med Rita Engedalen & Backbone

Tradisjonen tro markerer Østkanten Bluesklubb 1. mai hvert år med en gratis ettermiddagskonsert. Arrangementet er en del av vårt engasjement mot rasisme og er tilegnet Benjamin Hermansens minne.

Vi starter klokka 15.00 med appell fra Arild Rønsen. Så kommer Marianne Oulie Wiik på pianoet, som sammen med en solist fra den Norske Opera gir ettermiddagen en verdig start. Internasjonalen, Til Ungdommen og et utdrag fra en kjent opera vil garantert bevege oss alle. Etter denne innledningen er det Rita Engedalen & Backbone som står på scenen på Herr Nilsen.

Gratis inngang.

Rita Engedalen er Spellemannprisvinner og publikumsfavoritt. I fjor feiret hun 10-årsjubileum som plateartist og har de siste årene bygget seg opp en stor tilhengerskare gjennom en imponerende rekke festivalopptredener og turnering i inn- og utland. I 2012 vant hun den prestisjetunge European Blues Challenge. Det er derfor med god grunn hun gjerne blir omtalt som Norges bluesdronning.

42-åringen fra Jondalen utenfor Kongsberg lanserte i sommer et nytt album. ”My Mothers Blues” er Ritas femte soloplate og har hovedsakelig blitt til i Juke Joint Studio på Bok- og Blueshuset på Notodden sammen med Backbone, hennes faste band gjennom nærmere 20 år. Gospellåten ”Mississippi Prayers”, er spilt inn i Notoddens vennskapsby Clarksdale i Mississippi med artister tilknyttet det lokale bluesmiljøet.

Rita har selv skrevet alle låtene på albumet, med unntak av Kris Kristoffersens ”Epitaph (Black And Blue)” – en sang han skrev til Janis Joplin da hun gikk bort. Rita er ivrig opptatt av å trekke frem kvinnelige artister som har påvirket henne, og nettopp Janis Joplin er her en sentral og betydningsfull skikkelse – ikke minst i Ritas samarbeidsprosjekt med Margit Bakken, ”Damer i Blues”. Albumets tittelspor, ”My Mothers Blues”, er en vakker og sårbar folklåt dedisert til Ritas mor og andre sterke og tøffe kvinner som har kjent på ”bluesen” i livet.

Vi kan glede oss til en fin ettermiddagstund – kombinasjonen av Ritas flotte stemme og fremragende musikalske utøvere er en sikker vinner. Velkommen til konsert!