Built For Speed

18.09.2015 22:00 Built For Speed Herr Nilsen

Built For Speed

Built For Speed har holdt koken siden midten av 90-tallet. Deres hardtslående rockabilly trakteres på svære, feite halv-akustiske Gretsch-gitarer, med kanon ekko og reverb gjennom en fet Fender-forsterker. Ikke minst rytmebelagt av en eksplosivt galopperende kontrabass og understreket av en ung tromme-jypling som er omtrent overalt samtidig.

Konsertstart kl 22.00. Billetter kr 200,- / medlemmer kr 150,- kjøpes i døra eller på Hoopla.

Fars-gitarist og vokalist Anders Westhagen har spilt med sin trommis-sønn Andreas siden han var 4 og startet bandet med ham da han var 8. Nå er Andreas 27 og har utviklet trommeferdigheter man nærmest rister på hodet av. Han gjør det også bra for tiden i andre rockeband som P3-favorittene Carnival Kids, som tidligere i år slapp sitt debutalbum (innspilt i the Blasting Room i Colorado, USA, med legendariske Bill Stevenson ved spakene) for Warner Music.

Sammen med landets største kontrabassist Ole Evensen, også kjent fra bl.a. Vidar Busk & his Bubble of Trouble, har trioen gitt ut skivene “Nasty”, “Gretschoholic … and Other Love Songs” og “Even Roadies Get Their Share” på det norske Rockabilly-plateselskapet Flipside Records.

Med Anders Westhagens 80-talls-dager i legendariske Teencats i minne blir han ofte omtalt som en norsk utgave Stray Cats-sjefen Brian Setzer.