Daniel Eriksen Trio

22.05.2015 22:00 Daniel Eriksen Trio Herr Nilsen

Daniel Eriksen Trio

Årets ferske Spellemannsprisvinner Daniel Eriksen er klar for Østkanten Bluesklubb igjen og denne gangen for første gang som trio.

Konsertstart kl 22.00. Billetter kr 250,- / medlemmer kr 200,- kjøpes i døra eller på Billettservice

Daniel Eriksen vant en utrolig fortjent Spellemannspris i vinter. 2015 har startet med et brak, og tegner til å bli et enda mer minnerikt år med allerede planlagte konserter i Norge, Frankrike og USA. I tillegg til solokonserter, hill country-duo samt Backporch Society med Vidar Busk, vil det i år også bli konserter med Daniel Eriksen Trio. Eriksen har samlet sine favorittmusikere til en forrykende trio. Musikken er drivende deltablues fra Mississippi, ispedd dampende rytmer og grooves fra 50 tallets New Orleans- Rhythm & Blues, og Memphis Rock'n Roll.

Slidegitaristen Daniel Eriksen har turnert «non-stop» i over 20 år, og er internasjonalt kjent for sitt gitarspill. Han har spilt på utallige festivaler og klubbscener, både i Norge, Europa og USA, og delt scene med artister som Lazy Lester, John Mooney, James Harman, Rick Danko, Vidar Busk og mange flere. Han har også gjort supportoppdrag for bl.a B.B. King, Robert Plant, The Yardbirds og John Mayall.

Stig Sjøstrøm leverer heftige second line rytmer til Jan Olav Renvågs veksling mellom virtuose bassganger eller tunge tubastøt. På toppen ligger Daniel Eriksens elleville slidegitar. Dette er musikere med enorm rutine, og som vet å lage liv.