Engla og Banditta

13.03.2015 22:00 Engla og Banditta Herr Nilsen

Engla og Banditta

For fjerde gang har Tove Bøygard fått det ærefulle oppdraget å være kapellmester for Kvinnedagsfeiringen til Østkanten Bluesklubb på Herr Nilsen.

Billetter kr 250,- / medlemmer kr 200,- kjøpes i døra eller på Billettservice.

Tove har fått med seg et knallteam på seks profesjonelle kvinnelige musikere med lang fartstid fra scener i inn- og utland. Nærmere bestemt 3 engler og 3 banditter, la oss presentere

UNNI WILHELMSEN: En av Norges ypperste singer/songwriter-artister trenger knapt videre presentasjon. Aftenpostens anmelder beskriver Unni slik: ”Klangen i stemmen, den melodiøse tryggheten og det moderne lydbildet er en knallsterk kombinasjon. Hun synger sine vevre og flotte sanger med en nærhet som fanger deg i sitt garn.” Herlige, virtuose gitarspillende, humoristiske og jordnære Unni har gitt ut 8 skiver og har mottatt 2 gullplater og 2 Spellemannspriser.

CAROLINE WATERS: Fra Los Angeles i USA kommer Caroline med sin store stemme og sine sjangeroverskridende sanger i skjæringspunktet jazz, soul og pop. Hun er for tiden svanger med sin 7ende soloplate, med låtene til den selvbiografiske musikkthrilleren, Jakten på Venus. Caroline filmdebuterte som treåring og har en solid karriere bak seg som artist, låtskriver, filmkomponist og skuespiller, bl. a. i tospann med entertainerlegenden Per Asplin. Denne dama byr på seg selv med humorbefengte fortellinger fra sitt fargerike liv, med sjel og energi!

TOVE BØYGARD: Dette er den gitarspillende sangfuglen fra banjolandet øverst i Hallingdal. Tove har gitt ut 5 plater med egne låter, den siste med duoen Bøygard, ”Blågras på Skrindo”, ble Spellemannsnominert i fjor. Hun har markert seg som en artist med samfunnsegasjement og et stort hjerte for banditter. Siden Tove har fortid som pønkspillende Blitz-gitarist, er hun storfornøyd med at Engla & Banditta er totalt sjangerblinde med åpne strenger i alle retninger!

METCH JOHANNESSEN: Legendarisk og råtøff trommis med lang fartstid fra undergrunnsscener på 80 og 90-tallet. Metch var blant annet trommis i The Willy B. Review, Florie og Nattergalene, Fat Molly og Kaniner Til Salgs.

VENJA RUUD NILSEN: Denne kastanjett-spillende bassisten har vært lenger i Bredtvedt Kvinnefengsel enn de fleste andre banditter, nærmere bestemt i 25 år. Hun er dama som starta opp et av de viktigste og fineste  sosiale tiltaka vi har for innsatte, nemlig Musikk i Fengsel og Frihet. Venja er en framifrå bassist, og merittlisten over band hun har bassa i er lang, vi nevner her bare noen: Halvsøstra, Gaya, Keisersnitt og Rimestad Rock and Polka band.

SARA ANDERSSON: Denne svenskeimporten av en gitardame speller fletta av de fleste, uavhengig av kjønn. Hun er et råskinn på scena, med sin trådløse Gibson kan hun fort sitte på ryggen din og spelle dette årets mest hårete solo. Sara tar pusten fra noen og enhver med sine gitarfingre, og attpåtil lager hun fantastiske viser på svensk, yeah! Hun har blant andre spilt med Split Image og Halvsøstra til Kirsty.