Geir Bertheussen Blues Express

11.12.2015 22:00 Geir Bertheussen Blues Express Herr Nilsen

Geir Bertheussen Blues Express

Geir Bertheussen Blues Express byr på det ypperste av hva Chicagos bluestradisjoner har å by på. I dette blander de en god dose deltablues, åpenbart farget av erfaringene de gjorde da de reiste til Mississippi for å spille inn plate i 2014.

Konsertstart kl 22.00. Billetter kr 250,- / medlemmer kr 200,- kjøpes i døra eller på Hoopla.

bandets siste plate "Live At The Shack Up Inn, Mississippi" ble spilt inn i oktober i fjor under en USA turne bandet hadde gjennom Mississippi deltaet. Turen gikk fra New Orleans i sør til Memphis. Bandet spilte flere store og betydelige festivaler innen sjangeren, her kan nevnes King Biscuit Blues Festival i West Helena, Arkansas, Mississippi Music Festival i Greenville, MS, samt en rekke klubber, herunder Hambone, REDS og Juke Joint Chapel i Clarksdale. Sistnevnte ble valgt som sted for å spille inn CD en. Dette ble gjort over 2 kvelder. Bandet bodde på Shack Up Inn hvor Juke Joint Chapel er en del av, og brukte dette som base for å gjøre ytterligere spillejobber rundt omkring.

Geir er en ekte fargeklatt i det norske bluesmiljøet. Han synger blues som Howlin Wolf gjorde i sin tid, og han trakterer munnspillet bedre enn de aller fleste. Bandet spiller blues, soul, og rock´n roll, både orginalkomposisjoner og coverlåter. Energisk gitarspill, det grommeste munnspilleri du kan tenke deg, og en stødig rytmeseksjon, sørger for å gi oss en skikkelig nord-norsk Chicago-aften. Bare håndplukkede musikere av Bertheussen selv, som teller Kai-Sverre Fjellberg på gitar, Trond Hansen på Bass og Kåre ”Lefty” Amundsen på trommer utgjør i dag hans faste backingband.