Joakim Tinderholt & His Band

06.11.2015 22:00 Joakim Tinderholt & His Band Herr Nilsen

Joakim Tinderholt & His Band
Joakim Tinderholt har vært en av av de mest undervurderte bluesartister vi har. Det endret seg med et smell da han i november 2014 slapp albumet ”You Gotta Do More”. Nå er han klar for Østkanten Bluesklubb og Herr Nilsen.
 
Billetter kr 200,- / medlemmer kr 150,- kjøpes i døra eller på Hoopla.
 
Ti år etter sin første spillejobb, på den nå nedlagte, legendariske bluesklubben Muddy Waters i Oslo sentrum, er Joakim Tinderholt & His Band endelig klar med sitt etterlengtete debutalbum. Deler av bandet har etter hvert mange plateutgivelser bak seg, med bl.a. Louisiana Red og Billy T Band. Sistnevnte har til og med vunnet Spellemannsprisen i 2010 og 2012.
Låtene på platen er en blanding av nye originallåter og live-favoritter hentet fra setlisten - uttrykket finslipt etter mange år på norske klubbscener. Inspirasjonskildene er mange, og strekker seg fra Little Richards fandenivoldske rock n´roll til Otis Rushs intense blues og Bo Diddleys hypnotiske groove. Alt levert med en kjærlighet for tradisjonen, men blikket rettet framover.
“Joakim, as a singer, guitarist and artist kicks ass through and through. I´ll put him and his band, and this record, up against anything going on in the Blues world today.” Kid Andersen (Charlie Musselwhite, Rick Estrin & The Nightcats)
 
På tross av sin unge alder er den kraftfulle R'n'B- og Bluessangeren og gitaristen Joakim Tinderholt allerede en erfaren entertainer, og en artist å regne med i årene som kommer. Han regnes allerede som en av Norges fremste utøvere av tradisjonell RnB og Blues, og har opptrådt med internasjonale bluesstjerner som Rick Holmstrom, Mitch Kashmar, Kid Ramos og The Delta Groove Revue m.fl.
 
Joakim Tinderholt & His Band er:
Joakim Tinderholt - Gitar og vokal
Aleksander Pettersen - Trommer
Yngve Jordalen - Bass
Kjell M Lauritzen - Piano